10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Απεργία δίψας ξεκινάει ο Βασίλης Δημάκης για τα κατοχυρωμένα εκπαιδευτικά του δικαιώματα

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής του ΕΚΠΑ, διανύει σήμερα την έβδομη ημέρα σε απεργία πείνας. Σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου, αποφάσισε να καταφύγει στο ύστατο μέσο για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, ξεκινώντας απεργία δίψας.

Ο κρατούμενος, μετά την μεταγωγή του στις 16 Απριλίου, βρίσκεται κλεισμένος στο πειθαρχείο της φυλακής Γρεβενών. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται καθημερινά, καθώς το σώμα του και ο οργανισμός του ήταν ήδη ταλαιπωρημένα από την απεργία πείνας και δίψας που είχε διεξάγει πριν δυο χρόνια.

Ο δικηγόρος του, Θανάσης Καμπαγιάννης, δηλώνει σήμερα με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ: Ο Βασίλης Δημάκης είναι σε απεργία πείνας από τις 21 Απριλίου και πρόθεσή του είναι από σήμερα να ξεκινήσει απεργία δίψας διεκδικώντας την επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η ζωή του διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν ελεύθερο άνθρωπο να μην τάσσεται στο πλευρό του».

Για το αίτημα του για άμεση επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών στο avaaz (υπογράφετε εδώ), ενώ γίνεται έκκληση για αποστολή ψηφισμάτων από συλλογικότητες και οργανώσεις στο email: [email protected]

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
«Ούτε σκύλος, ούτε γάτος. Γατόσκυλος, και δεν είμαι στην υπηρεσία σας»
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο