Δίκη «Ληστών Διστόμου» | Η απόφαση

Αθωώσεις για εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατία

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση που έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ ως «των ληστών του Διστόμου», με την ανακοίνωση της απόφασης του διαστηρίου.

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν οι Π. Ασπιώτης, Μ. Σεϊσίδης, Κ. Σακκάς και Ν. Μαζιώτης.

Επίσης αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση καθώς και για τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Γ. Πετρακάκος κρίθηκε αθώος για τις 6 από τις 10 ληστείες που του απέδιδε το κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών και η ληστεία με ανθρωποκτονία (για την οποία επίσης αθωώθηκε) στον Χολαργό το 2008. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη οπλοκατοχή και για 4 ληστείες: Δίστομο (Εθνική) , Π. Φάληρο (Eurobank), Γαλατά (Alpha Bank) και Σαρωνίδα (Eurobank). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 32 ετών.

Ο Σπ. Χριστοδούλου κρίθηκε ένοχος για τις 8 ληστείες που του αποδίδονταν (Πόρτο Χέλι, Παλαιό Φάληρο, Κρανίδι, Ηράκλειο Αττικής, Βελεστίνο, Δίστομο, Σπέτσες, Σαρωνίδα). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 31 ετών.

Η Μ. Θεοφίλου κρίθηκε ένοχη για μία ληστεία (Γαλατά) και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Καταδικάστηκε σε ποινή 6 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίας μια φορά τον μήνα σε Α.Τ.

Ο Γρ. Τσιρώνης κρίθηκε ένοχος για τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και πλαστογραφίας και καταδικάστηκε σε 18 μήνες. Αντίστοιχα σε 18 μήνες καταδικάστηκαν και οι Θ. Ασημακόπουλος (για υπόθαλψη) και Φ. Ασημακόπουλος (για πλαστογραφία).

Περισσότερα για την υπόθεση και τις ανταποκρίσεις από τις προηγούμενες δικασίμους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθεί η ανταπόκρισή μας από την αίθουσα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

4.7 6 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο