Αθήνα: Χιλιάδες φώναξαν «όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία αλληλεγγύης προς τα χιλιάδες θύματα της ελληνικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής, με αφορμή τις πολλαπλές πυρκαγιές που κατέστρεψαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας και τις διαχρονικά εφαρμοζόμενες πολιτικές που απαγορεύει τη μετακίνηση των πυρόπληκτων και επιτρέπει σε «ομάδες αγανακτισμένων» να λειτουργούν στη Λέσβο υπό θεσμική κάλυψη.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Βικτωρίας στις 19:30 και, μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου, έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος όπου διαδηλώτριες πραγματοποίησαν συμβολική καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή, με ένα ομοίωμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μόριας, που έφερε τα μηνύματα «Αυτό δεν είναι σπίτι», «Η Μόρια ήταν φυλακή» κ.ά.

Τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο έχουν οργανωθεί ακροδεξιές ομάδες κρούσης κατά μεταναστριών και μεταναστών, υπό την κάλυψη δημάρχων.

Στο πρόσφατο παρελθόν και ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης φέρεται να είχε υποστηρίξει την ομάδα που οργάνωνε επιθέσεις κατά εργαζομένων σε ΜΚΟ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα πρόσφατα εξαγγελθέντα «νέα μέτρα» του Υπ. Προ.Πο. για τις διαδηλώσεις δεν εφαρμόστηκαν ούτε σήμερα, κατά την πρώτη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα μετά την ψήφιση του νόμου, ούτε ως προς την άδεια και την υποτιθέμενη «μεσολάβηση», ούτε και ως προς τον περιορισμό σε λωρίδες κυκλοφορίας, όπως άλλωστε και ήταν αναμενόμενο.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο