Πλήρης έργων έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Παπαγεωργίου

Ένας άνθρωπος που έδωσε την ψυχή και τη ζωή του στο κίνημα κατά των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, όχι μόνο στη Χαλκιδική και την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στη σύνδεση με τα αδελφά κινήματα σε άλλες χώρες, δεν είναι πια κοντά μας εδώ και λίγη ώρα.

Ο Απόστολος Παπαγεωργίου, γνωστός σε φίλους και συντρόφους του στα κινήματα ως απλά «ο Τόλης», είχε αφιερώσει τη ζωή του στην καταπολέμηση των, επιθετικών για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και συντονισμένες νομικές ενέργειες μέσα από το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», καθώς και μέσα από τα κατά τόπους κινήματα.

Γι’ αυτή του δράση αντιμετώπισε, παλαιότερα, απειλές κατά της ζωής του και επιθέσεις και, πιο πρόσφατα, κατηγορητήρια από τους διωκτικούς μηχανισμούς ως «αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης», τα οποία όλα κατέπεσαν.

Μετά από σύντομη μάχη με οξυμένη ασθένεια, απεβίωσε σήμερα λίγο μετά τις 6 μμ.

Δύο ντοκυμανταίρ στα οποία αποτυπώνεται ένα μέρος της δράσης του κατά των εξορυκτικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων:

Σχόλια

5 4 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο