Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Κ. Σακκάς μετά την απεργία πείνας και δίψας

Ο Κώστας Σακκάς έπειτα από πέντε ημέρες απεργίας πείνας και ένα 24ωρο αφού ξεκίνησε και απεργία δίψας, μεταφέρεται εκ νέου στον Κορυδαλλό. Έτσι αποφάσισε εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, παρά τα όσα διέδιδε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περί δήθεν «νόμιμης απόφασης» της διευθύντριας των φυλακών, Μαρίας Στέφη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς, έχοντας καταδικαστεί για την απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ τον Ιούνιο του 2019, ήταν προσωρινά κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού. Στο διάστημα αυτό, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και εισήχθη στη Γεωπονική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Λίγες ημέρες πριν την αναίτια μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.) είχε εγκρίνει την οριστική παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ικανοποιώντας το αίτημα του για τη βέλτιστη δυνατή παρακολούθηση των μαθημάτων του. Ωστόσο, κόντρα στην απόφαση αυτή, όπως ανέφερε ο ίδιος στο κείμενο του την περασμένη Δευτέρα, «η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τους κρατούμενους, αρνείται να δεχτεί τους όρους αιχμαλωσίας αυτών».

Ο Κώστας Σακκάς αποτέλεσε άλλη μια περίπτωση κρατουμένου, έπειτα από αυτή του Βασίλη Δημάκη, κατά την οποία ιθύνοντες του Υπουργείου, είτε κόντρα στο σωφρονιστικό κώδικα, είτε κόντρα στις αποφάσεις της ίδιας της Κ.Ε.Μ., επιχειρούν να πλήξουν τα εκπαιδευτικά δικαιώματα κρατουμένων.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο