Η κυβέρνηση συνεχίζει το καθεστώς εκτροπής με πρωτοφανή απέλαση πολίτη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο indymedia, ο Errol, Γάλλος υπήκοος, αναρχικός και κάτοικος Αθηνών, έχει απελαθεί από το ελληνικό κράτος στη Γαλλία.

Η υπόθεση του Errol ανέκυψε στη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη, όταν μετά από προληπτική προσαγωγή στα Εξάρχεια, οδηγήθηκε στην Πέτρου Ράλλη. Έκτοτε κρατούνταν εκεί, όπου στις 9 Δεκεμβρίου του επιδόθηκε η ανακοίνωση της απέλασης του, ενώ αργότερα μετήχθη στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Αιτία της απέλασης του, σύμφωνα με το ελληνικό κράτος, είναι ότι «αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη». Η εν λόγω αιτιολογία σχετίζεται με αδικήματα που του έχουν αποδοθεί στο παρελθόν, τα οποία έχουν παραγραφεί και για τα οποία δεν έχει καταδικαστεί. Παράλληλα, ενώ δεν εκκρεμεί δικαστικά σε βάρος του καμία υπόθεση, κατά τη σύλληψη του τον ενημέρωσαν ότι εκκρεμεί σε βάρος του άλλη μια απόφαση απέλασης, η οποία δεν του έχει ωστόσο κοινοποιηθεί ποτέ.

Σήμερα, σύμφωνα πάντα με ανάρτηση στο indymedia, απήχθη από την Ελληνική Αστυνομία από το κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας όπου βρισκόταν, με τη δικαιολογία ότι μετάγεται σε νοσοκομείο για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού. Εν τέλει μετήχθη στο αεροδρόμιο, όπου συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας, επιβιβάστηκε σε πτήση με προορισμό τη Γαλλία, όπου και παραδόθηκε στην αστυνομία του Παρισιού. Όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς καμία ενημέρωση, με ψευδείς αιτιολογίες (διενέργεια τεστ) και χωρίς να ενημερωθεί ούτε η δικηγόρος του, ούτε το συγγενικό του περιβάλλον.

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο