Επιτροπή Αλληλεγγύης: Η αντίσταση στα χουντικού τύπου μέτρα δεν μπορεί να περιμένει για μετά

Τουλάχιστον 200 περιπτώσεις προστίμων για τις κινητοποιήσεις στις 17 και 26 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου 2020, οι οποίες υπερβαίνουν το συνολικό ποσό των 60.000€, καθώς και τουλάχιστον 11 δικογραφίες για πολιτικές κινητοποιήσεις είναι η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης κατά του θεμελιώδους δικαιώματος στην πολιτική κινητοποίηση, με πρόσχημα την πανδημία.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις 12μμ η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Οι δράσεις της επιτροπής περιλαμβάνουν:

  • Καμπάνια συλλογής υπογραφών για την ακύρωση των διώξεων και την διαφραγή των προστίμων για κινητοποιήσεις
  • Συγκέντρωση ψηφισμάτων από φορείς, τα οποία ως τώρα ξεπερνούν τα 140
  • Οικονομική ενίσχυση για την άμεση αντιμετώπιση των προστίμων και, ταυτόχρονα, την συλλογική νομική υπεράσπιση των διωκόμενων
  • Κάλεσμα για συμμετοχή στη διαδήλωση το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, στις 12μμ στην Πλατεία Συντάγματος, για την ελευθερία των κινητοποιήσεων, την παύση των διώξεων και την διαγραφή των προστίμων

Για την συλλογική αντιμετώπιση των διώξεων που έχουν ασκηθεί και των προστίμων που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της αυθαίρετης αναστολής του δικαιώματος στην πολιτική συνάθροιση, έχει συσταθεί ομάδα δικηγόρων ώστε οι υποθέσεις να αντιμετωπιστούν συνολικά, τόσο στα δικαστήρια, όσο και με ομαδικές προσφυγές κατά των προστίμων. Έτσι αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα της οικονομικής επιβάρυνσης που, όσον αφορά στα πρόστιμα, είναι μεγαλύτερη για μεμονωμένες προσφυγές στα δικαστήρια απ’ ό,τι να πληρωθεί το πρόστιμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2020 βεβαιώθηκαν συνολικά πάνω από 50.000 πρόστιμα, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, που επιβλήθηκε με διαταγή του αρχηγού της αστυνομίας.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο