Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής ποινής των καταδικασμένων χρυσαυγιτών Ηλιόπουλου και Πόπορη

Με πλειοψηφία 3 προς 2 απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών που συνεδρίασε την 1 Φεβρουαρίου 2021, το αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχαν υποβάλει δύο από τους καταδικασμένους για ένταξη στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και η αστυνομικός Βενετία Πόπορη.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας, Περικλής Δράκος, εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα και να αποφυλακιστούν τα δύο μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υπό την αρεοπαγίτισσα Μ. Λεπενιώτη, έκρινε αρκετά επικίνδυνα ώστε να μη χορηγήσει ανασταλτική δύναμη στην έφεσή τους.

Ενδεικτικό για τους λόγους που πιθανόν να οδήγησαν σε αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι ο Περικλής Δράκος ήταν παρών στο ακροατήριο της κεντρικής δίκης της Χ.Α., την ημέρα που η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου εκφωνούσε την ατεκμηρίωτη πρότασή της, στην οποία πρότεινε ουσιαστικά την αθώωση όλων για όλα, πλην του Ρουπακιά – και πάλι μόνο για την δολοφονία Φύσσα.

Ο ίδιος εισαγγελέας έχει μια βαθειά καριέρα που διήλθε και από τη θέση του εποπτεύοντος της λεγόμενης «Αντιτρομοκρατικής», ιδίως σε περιόδους που εκείνη έστηνε κραυγαλέες σκευωρίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμα και μετά από τη θητεία του σε εκείνη τη θέση, φαίνεται να προστάτευε τις υποθέσεις που κατασκεύαζαν με μηδενικά στοιχεία οι πρώην εποπτευόμενοί του αστυνομικοί. Για παράδειγμα, είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης μερικής αθώωσης του Τάσου Θεοφίλου, για την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Κατά διαβολική σύμπτωση, εισαγγελέας της έδρας και σε εκείνη τη δίκη ήταν η Αδαμαντία Οικονόμου.

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο