Απαγωγή δύο μελών της «Μασόβκα» από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς ενημέρωση για κατηγορίες

Τις πρωινές ώρες σήμερα, αστυνομικοί με πολιτικά προσήγαγαν μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Μασόβκα» έξω από την κατοικία του, χωρίς να ενημερώσουν για ποιον λόγο.

Ύστερα από λίγες ώρες, το ίδιο συνέβη και με δεύτερο μέλος της ίδιας συλλογικότητας. Μέχρι στιγμής και οι δύο κρατούνται στη ΓΑΔΑ χωρίς να έχουν ενημερωθεί ότι τους απαγγέλθηκε κάποια κατηγορία.

Οι αιφνίδιες αυτού του τύπου προσαγωγές χωρίς αιτιολόγηση αποτελούν προσφιλή τακτική της ΕΛ.ΑΣ., ιδίως κατά τις περιόδους υπουργίας Μ. Χρυσοχοΐδη.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε εισβολή από αστυνομικούς στην κατοικία ενός από τα δύο μέλη της συλλογικότητας όπου, αφού τρομοκράτησαν νεαρή συγγενή του, αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αν και η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ενημερώσει τους προσαχθέντες για οποιαδήποτε κατηγορία, φαίνεται να ακολουθεί τη μέθοδο της «χαρτογράφησης» πολιτικών φρονημάτων, καθώς η συλλογικότητα Μασόβκα πραγματοποίησε παρέμβαση χτες Πέμπτη, με φέιγ-βολάν και μπογιές στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η παρέμβαση αναφερόταν στην πολιτική διαχωρισμού των αιτούντων άσυλο σε «πρόσφυγες» και «μετανάστες» που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Βίντεο από την παρέμβαση

Αμέσως μετά την παρέμβαση, μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης έκανε ψευδώς λόγο για «επίθεση» στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, ρητορική που υιοθέτησε και ο αποκαλούμενος «μετριοπαθής» υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο