Επώνυμη πολιτική δήλωση των 2 συλληφθέντων της Mασόβκα

Δήλωση των δύο συλληφθέντων μελών της αναρχικής πολιτικής συλλογικότητας Μασόβκα.

Επώνυμη πολιτική δήλωση των δύο συλληφθέντων για τις διώξεις εναντίον μας:

Αρχικά οφείλουμε να διευκρινήσουμε ότι η καταγγελία μας δεν αποσκοπεί στην περιγραφή μιας εξαιρετικής ή μεμονωμένης διαδικασίας αλλά στην ανάδειξη της ίδιας της καθημερινότητας της καταστολής όπως την βιώνουν οι κοινωνικοί αγωνιστές. Το καθιερωμένο mondus operandi του κράτους και της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των πολιτικών τους αντιπάλων στην δημοκρατία και όχι μια εκτροπή τους απο αυτήν.

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και εν συνεχεία σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της απαιτούν την ταυτοποίηση και την σύλληψη των δραστών της παρέμβασης στο πολιτικό γραφείο του πρώτου για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η συλλογικότητα μας.

Έτσι, τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου, κλιμάκια του τμήματος προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία επιχειρούν για την απαγωγή του Α.Π ενώπιον της συντρόφου του έξω απο το σπίτι του και ακολουθώς του Σ.Κ έξω απο τον χώρο εργασίας του.

Η μεταφορά μας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ενορχηστρώθηκε υπογείως και με άκρα μυστικότητα, αφού η διαπίστωση της εξαφάνισής μας οφείλεται στην ίδια την τυχαιότητα της εξέλιξης των γεγονότων ότι ο Α.Π δεν βγήκε μόνος από το σπίτι και ο Σ.Κ εθεάθη απο συντρόφισσες μέσα σε μεταγωγικό βαν. Σε μια διαφορετική εκδοχή η ενημέρωση ότι βρισκόμασταν στα χέρια τους θα ήταν ανέφικτη. Με τα κινητά μας να παραμένουν έως και τώρα στα χέρια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση για την σύλληψή μας δεν έγινε παρά μόνο λεκτικά και όχι επισήμως για να μας στερήσουν δικαιώματα, τηλεφωνική πρόσβαση σε δικηγόρο και οικεία πρόσωπα – με αποτέλεσμα να κερδίζουν χρόνο για το μαγείρεμα της σκευωρίας.

Συνεχίζοντας σε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας μας φόρτωσαν σε οχήματα με προορισμό – όπως μας γνωστοποιήθηκε – τις οικίες μας. Αποφεύγοντας καταφανώς να ενημερώσουν με ποιές κατηγορίες δικαιολογούν τις εισβολές και αγνοώντας παντελώς το γεγονός ότι αμφότεροι συμβιούμε με ανθρώπους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα ρισκάροντας τις ζωές τους.

Σύντομα βρεθήκαμε κρατούμενοι μέσα στους χώρους μας παρακολουθώντας τα κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής να τριγυρίζουν, ξεσκονίζοντας στην κυριολεξία κάθε σπιθαμή για ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον μας αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένα τοπία.

Απο τα σπίτια μας κατασχέθηκαν:

1 επιτραπέζιος υπολογιστής

1 λάπτοπ

2 φωτογραφικές μηχανές

2 κάρτες SIM

1 καπνογόνο

1 κόκκινο σπρέι

2 ζευγάρια παπούτσια

2 μπαλακλάβες

1 ζευγάρι γάντια

1 μπουφάν

2 καπέλα

1 σάκος

1 πανό αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Η λεπτομέρεια ότι το λάπτοπ και οι φωτογραφικές μηχανές ανήκαν στην αδερφή του Α.Π και χρησιμοποιούνταν για τις σπουδές της εμπεριέχοντας ολόκληρο το υλικό εργασιών της και κομβικών στοιχείων της προσωπικής της ζωής, τους αφήνει ακόμη παγερά αδιάφορους. Ακόμη και αν δεχόμασταν ότι νομιμοποιούνται να διερευνούν τα δικά μας αντικείμενα για τα δικά τους φαντάσματα περί “τρομοκρατίας” το ίδιο πράγμα εις βάρος της συνιστά κλοπή.

Μετά απο ώρες αναμονής στην ΓΑΔΑ πληροφορούμαστε εν τέλει πως οι κατηγορίες δεν αφορούν αποκλειστικά την παρέμβαση στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη αλλά και την συμμετοχή μας σε “εγκληματική οργάνωση” δια του άρθρου 187 του ΝΠΚ. Συνειδητοποιώντας ότι η αυτόφωρη δίωξη μας αποτελούσε το όχημα μιας κατασκευασμένης απο καιρό σκευωρίας εις βάρος της συλλογικότητας με το πάντρεμα 6 επιπλέον δικογραφιών για τις οποίες δεν έχει ταυτοποιηθεί, ούτε κληθεί κανένας μας στο παρελθόν.

Αργά τη νύχτα όπου και μας οδήγησαν στα κρατητήρια ήρθαμε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση. Οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι μας να γνωρίζουν τους λόγους της σύλληψης μας – πιθανόν πρώτοι από εμάς τους ίδιους – μεταξύ των οποίων και μια γκρούπα φασιστών που φάνηκε να εντέλλεται από τους ίδιους τους φύλακες να μας “καλωσορίσει”.

Φυσικά και όλοι τους έχαιραν της προνομιακής μεταχείρισης της αστυνομίας διατηρώντας προσωπικά αντικείμενα όπως σκουλαρίκια και δαχτυλίδια μεγέθους – που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα – μέχρι και ναρκωτικές ουσίες. Αντίθετα με ότι προβλέπεται νομικά για την ασφάλεια μέσα στους χώρους κράτησης.

Η κοινή προσπάθεια αστυνομίας και φασιστών να μας τρομοκρατήσουν διαρρηγνύοντας το κύρος που κέρδισαν οι αγωνιστές εδώ και χρόνια στα κρατητήρια βυθίστηκε στο κενό. Το ίδιο και η προσπάθεια τους να κωλυσιεργήσουν με σκοπό να μας κρατήσουν ρεβανστιστικά μέσα για όσο μπορούν.

Η συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε πλημμεληματικού τύπου υποθέσεις και η δίωξη μας ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, η συλλογικοποίηση της ευθύνης αποσκοπούν μεν στην αποπολιτικοποίηση της δράσης μας και της συλλογικότητάς μας. Αλλά σε τελική ανάλυση αποτελεί εφαλτήριο για την ποινικοποίηση κάθε είδους συλλογικής πολιτικής μάχης – αναρχικής και μη. Σηματοδοτεί άλλη μια αναβάθμιση της καταστολής από μέρους της Νέας Δημοκρατίας που φιλοδοξεί να μονοπωλήσει την πολιτική σκηνή.

Ακόμη και αυτή την στιγμή δεν κατέχουμε την ογκοδέστατη αυτή δικογραφία. Ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τα δημοσιογραφικά μέσα που πρόσκεινται στις κυβερνητικές επιταγές να μας δικάζουν παίζοντας το αφήγημα της αστυνομίας και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – μαγαζί του είναι, ότι θέλει κάνει – να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των “γνωστών άγνωστων που κρύβονται πίσω απο τις κουκούλες”. Μόνο που εμείς δεν κρυβόμαστε και δεν είμαστε άγνωστοι, έχουμε ονόματα, επώνυμα και δεν κάνουμε πίσω.

Κύριε Βαρβιτσιώτη, σε αυτήν την πολιτική δική, εκείνος που καλείται να αποδείξει ότι δεν κρύβεται, είστε εσείς ο ίδιος. Σας περιμένουμε στο δικαστήριο!

Υ. Γ 1: Θα ακολουθήσει αδρομερής ανακοίνωση της ομάδας, όταν παραλάβουμε αντίγραφο της δικογραφίας στα χέρια μας όσον αφορά την σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.

Υ. Γ 2: Ευχαριστούμε θερμά όσους μας συμπαραστάθηκαν. Ραντεβού στους δρόμους που αγαπήσαμε.

Άρης Παπαζαχαρουδάκης

Σίλβιο Κουλλόλλι

Μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Μασόβκα

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο