Καμία παρενόχληση δεν είδε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε χυδαία σχόλια κατά τη διάρκεια ελέγχου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή καταγγελία για χυδαία παρενόχληση αστυνομικών κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου στο Μετρό των Αμπελοκήπων, «δεν προέκυψαν ή καταγγέλθηκαν στοιχεία για επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με την καταγγελία, η καταγγέλουσα Κ.Δ. αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία της ότι ζήτησε να της γίνει σωματικός έλεγχος από γυναίκα αστυνομικό, όπως προβλέπεται. Αντ’ αυτού ελέγχθηκε από άνδρες αστυνομικούς, οι οποίοι μεταξύ άλλων σύμφωνα πάντα με την καταγγέλουσα σχολίασαν ότι «μπορεί να έχεις κάτι κρυμμένο στο σουτιέν σου. Ωχ, δε φοράς σουτιέν», ενώ μετέπειτα η απάντηση από κάποιον άλλον «τι να έχει ρε μ***, αφού το στήθος της είναι πλάκα».

Αναλυτικά η καταγγελία της Κ.Δ. στο koutipandoras.gr:

Παρασκευή, 4/12/2020, ώρα 20.30

Επιστρέφοντας από τη δουλειά προς το σπίτι μου με τα πόδια, έξω από τον σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι υπάρχουν συγκεντρωμένες πολλές αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ άλλων ΜΑΤ και μηχανές.

Πλησιάζοντας, με σταματούν για τυπικό έλεγχο που μετατράπηκε σε εξακρίβωση στοιχείων, που μετατράπηκε σε «ψακτική», που μετατράπηκε σε χυδαία σεξουαλική παρενόχληση. Δίνοντας τα στοιχεία μου, μου ζητήθηκε να ψάξουν την τσάντα μου και έπειτα και εμένα.

Τους ζήτησα να φέρουν κάποια γυναίκα αστυνομικό να μου κάνει σωματικό έλεγχο, αλλά εκείνοι απάντησαν πως δεν υπάρχει κάποια “εύκαιρη”. Καθώς λοιπόν επέμενα για τη γυναικεία παρουσία, βάλθηκα σε μια διαδικασία να μην μπορώ να αντιδράσω πλέον από τα σχόλια που άκουγα, όπως, «μπορεί να έχεις κάτι κρυμμένο στο σουτιέν σου. Ωχ, δε φοράς σουτιέν».

Και μετέπειτα η απάντηση από κάποιον άλλον “τι να έχει ρε μ***, αφού το στήθος της είναι πλάκα”. Δε με εξέπληξε το τι άκουγα και τι δεχόμουν σαν ανθρώπινη υπόσταση μπροστά σε κάποιον που του έχει δοθεί μια εξουσία και την εξασκεί όπως και όποτε θέλει, με εξέπληξε το γεγονός ότι κανένας περαστικός δε γύρισε να κοιτάξει τι συνέβαινε, αντί αυτού άνοιγαν το βήμα τους για να ξεφύγουν από το πιθανό «μπλέξιμο».

Επειδή αυτές οι χυδαίες συμπεριφορές συμβαίνουν στον καθένα και στην κάθε μια μας, και επειδή αυτό συνέβαινε, συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να υπάρξει αν δε συνδέεται με το συλλογικό. Όταν ο συνάνθρωπος «βιάζεται», μπροστά σου δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος. Αυτό σημαίνει ατομική ευθύνη, αυτό σημαίνει πολίτης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 4 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο