Κρίσιμες ώρες για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα και σαδιστική σιωπή από την κυβέρνηση

Την αφαίρεση του φλεβοκαθετήρα με τον οποίον του χορηγούνταν ορρός ενυδάτωσης ζήτησε ο φυλακισμένος απεργός πείνας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόντρα», ενώ βρίσκεται στην 46η ημέρα της απεργίας και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας τις τελευταίες 6 ημέρες.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμμία κίνηση μέχρι στιγμής για να εξεταστεί και να ικανοποιηθεί το σύννομο αίτημα του απεργού πείνας, που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή του νόμου 4760/2020 και την επαναμεταγωγή του φυλακισμένου πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας προστέθηκε σήμερα με έκκλησή του και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, εκπρόσωποι της κυβέρνησης αναφέρονται στους καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς, ευρωβουλευτές και συγγραφείς – ακόμα και φιλελεύθερους – ως «υποστηρικτές της τρομοκρατίας».

Οι πιο πρόσφατοι θάνατοι κρατουμένων απεργών πείνας συνέβησαν στην Τουρκία, υπό το καθεστώς Ερντογάν.

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο