Δεν ήταν «αρμοδιότητα των δικαστηρίων» αλλά της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, ομολογεί η Σοφία Νικολάου για Κουφοντίνα

Με έγγραφο που απέστειλε χτες 3/3/2020 η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, στη συνήγορο του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, παραδέχεται ουσιαστικά ότι το ζήτημα της μεταγωγής είναι αρμοδιότητα – ποιού άλλου; – της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, της οποίας προΐσταται… η ίδια.

Έτσι, η ΓΓ ενημερώνει τον απεργό πείνας ότι το αίτημά του που είχε υποβληθεί από τις 28/12/2020 (πριν την έναρξη της απεργίας πείνας) και επανυποβλήθηκε στις 28/02/2021, απλώς… «εκκρεμεί».

Επομένως, η ίδια εφαρμόζει, ως εκτελεστικό όργανο, την πολιτική απόφαση να μην εξετάζεται, εδώ και 66 ημέρες, το αίτημα του απεργού πείνας, ώστε να μην έχει και καμμία δυνατότητα άλλης ενέργειας.

Επιβεβαιώνεται έτσι η νομική θέση που έχει διατυπώσει επανειλημμένα η Ι. Κούρτοβικ, ότι δεν υφίσταται κανένα πλαίσιο προσφυγής στη δικαιοσύνη για εκκρεμή υπόθεση μεταγωγής, που είναι, εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά, αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή της κυβέρνησης.

Σχόλια

4.7 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο