Οξεία νεφρική ανεπάρκεια υπέστη ο Δ. Κουφοντίνας – Η Σ. Νικολάου διατηρεί «εκκρεμή» την εξέταση του αιτήματός του

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον Ant1, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η εξέταση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα, η οποία έχει υποβληθεί από τις 28/12/2020, «δεν θα εξεταστεί σήμερα».

Ενημέρωση: 15:23: Σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ανακοίνωσε ότι ο απεργός πείνας και δίψας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Ενημέρωση: 16:00: Σε ενέργειες «με βάση την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας» προέβη το Γ.Ν. Λαμίας, δηλαδή σε ανάνηψη και υποστήριξη ζωτικών οργάνων, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
ΛΑΜΙΑ 05-03-2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Υ.ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Η Σοφία Νικολάου δήλωσε ανοιχτά ότι προτίθεται να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο που απαγορεύει σίτιση ή όποια άλλη ιατρική πράξη σε απεργό πείνας που τις έχει αρνηθεί.

Η Νικολάου επέμεινε να παραπληροφορεί για τη δήθεν «παλιότερη άρνηση Κουφοντίνα να μεταχθεί στον Κορυδαλλό», πράγμα ψευδές, καθώς και τότε είχε ζητηθεί ό,τι και τώρα, δηλαδή να επιστρέψει στα ειδικά διαμορφωμένα κελιά του υπογείου, όπου κρατούνται ακόμα και σήμερα οι καταδικασμένοι για 17Ν.

Ανέφερε επίσης ψευδώς ότι «για το ζήτημα θα έπρεπε να αποφασίσει η Δικαιοσύνη», πράγμα που έχει καταρριφθεί από τα ίδια τα επίσημα έγγραφα που υπογράφει.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο