Μασόβκα: Κάλεσμα για οικονομική βοήθεια

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Κάλεσμα για οικονομική βοήθεια

https://www.firefund.net/masovka

Στις 12 Φεβρουαρίου 2021 συλλαμβάνονται 2 μέλη της συλλογικότητάς μας, οι αναρχικοί Σίλβιο Κουλλόλλι και Άρης Παπαζαχαρουδάκης, από την κρατική ασφάλεια με τη συνοδεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Έχει προηγηθεί την προηγούμενη μέρα παρέμβαση της Μασόβκα στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ως συμπαράσταση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στην απόφαση του υπουργού εξαιτίας της οποίας επικαιροποιούνται οι «ασφαλείς» χώρες και κατ’επέκτασιν απειλούνται με άμεση απέλαση από την Ελλάδα χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Η συγκεκριμένη δράση της συλλογικότητας είχε αφιερωθεί επίσης, στον απεργό πείνας, επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Η στοχοποίηση και εν τέλει η σύλληψη των 2 μελών μας έγινε από την ύπαρξη διακριτικών της ομάδας μας στα προσωπικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα της σύλληψης, ετοιμάζεται μία απόλυτη σκευωρία. Ανασύρονται παλαιότερες δράσεις της συλλογικότητας, εννοποιούνται και ετοιμάζεται μία δικογραφία που τους φέρει κατηγορούμενους σε εγκληματική οργάνωση, ενώ γίνεται προσπάθεια η Μασόβκα να καταδικαστεί ως τέτοια.

Δεν πέρασε παρά ένας μήνας και ο σύντροφός μας Άρης Παπαζαχαρουδάκης απαγάγεται ξανά από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αυτή τη φορά στις 10 Μαρτίου 2021. Έχει προηγηθεί η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομοκρατία και τον εντεινόμενο αυταρχισμό που επιδεικνύει η κρατική συμμορία της Νέας Δημοκρατίας. Η απαγωγή έγινε εξαιτίας διαλόγων από υποκλοπές στην τηλεφωνική του συσκευή όπως ξεδιάντροπα αναφέρουν οι διώκτες του, η οποία συσκευή του παρακολουθείται από τον Ιανουάριο του 2021 για λόγους «εθνικής ασφάλειας»

Ακολουθούν φρικτά 8ωρα βασανιστήρια στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος. Τσάκισαν στο ξύλο ένα άνθρωπο για τα πολιτικά του φρονήματα. Κατηγορείται για συμμετοχή στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Φθάνει στα δικαστήρια φορτωμένος με 4 κακουργήματα, ανάμεσα στα οποία υπάρχει η κατηγορία για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση». Χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς κανένα πλάνο που να στοιχειοθετεί τις κατηγορίες, παρότι το στίγμα του κινητού μαρτυρά πρόδηλα πως δεν είχε κανενός είδους συμμετοχή στην επίθεση κατά του αστυνομικού. Η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας καταπέφτει, παραμένουν όμως 3 ακόμα κακουργήματα (έκρηξη με κίνδυνο της ζωής, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών). Γλυτώνει την προφυλάκιση με χρηματική εγγύηση, παρουσία σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα). Ενώ ο αδερφικός του φίλος και σύντροφος Ο.Μ. που βρισκόταν μαζί του στη πορεία προφυλακίζεται με ένα σαθρό κατηγορητήριο βασιζόμενο στις ίδιες υποκλαπείσες συνομιλίες. Αμέσως μετά ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης δημοσιοποιεί τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στα χέρια των βασανιστών του, φέρνοντας στη δημόσια σφαίρα όλες τις αποτρόπαιες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα, τα ταξικά μας αδέρφια ανά τον κόσμο, τους από τα κάτω, να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθειά μας ώστε να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση του κράτους στη συλλογικότητά μας. Να καλύψουμε την εγγύηση για το σύντροφό μας, να αναλάβουμε όλο το πολιτικό αγώνα και το οικονομικό κόστος μέχρι την αποφυλάκιση του Ο.Μ., να σταθούμε όρθιοι στις δίκες που έρχονται και να καταρρίψουμε μία-μία τις σκευωρίες που επεξεργάζονται οι κρατικοί μηχανισμοί για να πτοήσουν το μαχητικό σθένος όσων αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της εξουσίας.

Κανείς μόνος, καμία μόνη στα χέρια του κράτους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και θα νικήσουμε!

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους μας

Άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού Ο.Μ.

Αλληλεγγύη σε όλους/ες τους/τις συλληφθέντες, βασανισθέντες και προφυλακισμένους για το φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο