Κατάληψη – άνοιγμα του «ΡΕΞ» από την ΡΩΓΜΗ – κίνηση εργαζόμενων στις τέχνες

Η ΡΩΓΜΗ – κίνηση εργαζόμενων στις τέχνες προχώρησε σε κατάληψη – άνοιγμα του θεάτρου ΡΕΞ στην Πανεπιστημίου ως πολιτική παρέμβαση ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης που ξεδιπλώνονται με πρόσχημα την πανδημία.

Στο κείμενο που δημοσιεύουν για το άνοιγμα του ΡΕΞ, αναφέρουν:

«Καλούμε σε έναν οριζόντιο διάλογο, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες, συνελεύσεις και ατομικότητες, να κρατήσουμε μαζί τη ζωντανή ροή, το ΡΕΞ ως κέντρο αντιπληροφόρησης, νησί καταμεσής της ερήμου των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης και της άγριας κρατικής καταστολής.»

«Επανανοηματοδοτούμε τη λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ με τον αγώνα μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, δημιουργούμε και κρατάμε ανοιχτό τον δημόσιο χώρο που στερηθήκαμε, πραγματώνοντας σήμερα τον πολιτισμό του αύριο.»

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο – ανακοίνωση της ΡΩΓΜΗΣ:


ΕΜΕΙΣ

Εμείς οι αόρατοι μιας κοινωνίας που το μάτι του κράτους αγνοεί, απολίτιστες και απολίτιστοι του κυρίαρχου πολιτισμού, εργαζόμενοι κι εργαζόμενες ένα χρόνο άνεργ@ στους χώρους του θεάματος και της τέχνης –

Εμείς, οι ηθοποιοί, οι χορεύτριες, οι μουσικοί, οι σκηνοθέτριες, οι τεχνικοί, οι θεωρητικές, οι εικαστικοί, οι τεχνίτριες, οι εκπαιδευτικοί, οι κινηματογραφίστριες, οι drag performers, οι κουκλοπαίκτες, οι υπάλληλες των γραφείων, οι υπάλληλοι των ταμείων, οι καθαριστές, οι ταξιθέτριες, οι σπουδαστές, οι μαθήτριες, το κοινό –

Εμείς, κοινωνοί και μέτοχοι μιας τέχνης που είναι χώρος φαντασιακός, μάθημα στο σχολείο πρακτικό, εκπαίδευση επαγγελματική στην τριτοβάθμια, και περιβάλλον εργασιακό –

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ

Ανοίγουμε το δημόσιο χώρο, για να συναντηθούμε –
Ανοίγουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, για να συνδιαμορφώσουμε –
Ανοίγουμε ένα live streaming, ένα ζωντανό δίαυλο, για να συνδεθούμε –
Ανοίγουμε το θέατρο, για να εδαφικοποιήσουμε αυτή την ετεροτοπία-
Ανοίγουμε το ΡΕΞ ως κέντρο αντι-πληροφόρησης

και

ΚΑΛΟΥΜΕ

Καλούμε σε έναν οριζόντιο διάλογο, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες, συνελεύσεις και ατομικότητες, να κρατήσουμε μαζί τη ζωντανή ροή, το ΡΕΞ ως κέντρο αντιπληροφόρησης, νησί καταμεσής της ερήμου των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης και της άγριας κρατικής καταστολής.

ΕΠΑΝΑΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ

Επανανοηματοδοτούμε τη λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ με τον αγώνα μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, δημιουργούμε και κρατάμε ανοιχτό τον δημόσιο χώρο που στερηθήκαμε, πραγματώνοντας σήμερα τον πολιτισμό του αύριο.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ

Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες των υγειονομικών. Είμαστε υγειονομικοί, είμαστε εν δυνάμει ασθενείς ενός μονοθεματικού συστήματος υγείας που νοσεί θανάσιμα. Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες των εκπαιδευτικών. Είμαστε σπουδαστές, φοιτητές, διδακτορικοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, τις αγωνιζόμενες άνεργες, τους ηλικιωμένους, τους γονείς, και τα παιδιά μας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ
ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο