Φοιτητικοί Σύλλογοι ΑΠΘ: κοινό μέτωπο και πανεκπαιδευτική απεργία στις 15/4

Σε κοινό μέτωπο φοιτητών, εκπαιδευτικών και όλης της κοινωνίας καλούν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στη συνέντευξη Τύπου διατύπωσαν την αποφασιστικότητα των φοιτητικών συλλόγων και όλων των φοιτητ(ρι)ών του ΑΠΘ να αντισταθούν στην εφαρμογή όσων προβλέπει ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, αρχής γενομένης από την αποτροπή εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, για την οποία έχει οριστεί η 15η Απριλίου.

Κατήγγειλαν επίσης την αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση, τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση που φέρνει ο νόμος και το καθεστώς επίβλεψης, και γενικότερα τη χρησιμοποίηση της πανδημίας ως εργαλείο προώθησης όλων των αντιδραστικών πολιτικών κυβέρνησης – κράτους. Δήλωσαν ακόμη ότι θέλουν να παλέψουν με όλο τον κόσμο, με όλη την κοινωνία – και γι’ αυτό καλούν την Τρίτη 18/4 στη ΣΘΕ εργατικά σωματεία, συλλόγους εκπαιδευτικών, μαθητικές οργανώσεις, ώστε από κοινού να επεξεργαστούν τη δράση από εδώ και πέρα.

Τόνισαν ότι ο ίδιος ο αγώνας τροφοδοτώντας τις συλλογικές διαδικασίες πέτυχε την επανοικειοποίηση του κάμπους και έτσι προέκυψε το νέο κύμα συνελεύσεων και καταλήψεων, μετατρέποντας τις σχολές σε κέντρα αγώνα. Οι φοιτητ(ρι)ές δίνουν πανεκπαιδευτικό και πανελλαδικό χαρακτήρα στον αγώνα τους και καλούν στο ραντεβού την Πέμπτη 15/4 όλη την κοινωνία να είναι στους δρόμους και την εκπαιδευτική κοινότητα να απεργήσει!

Περιεχόμενα βίντεο:

Κεντρική εισήγηση 00:00
Αρχιτεκτονική 26:00
Φυσικό 38:00
Πολιτικών Επιστημών 55:50
Μαθηματικό 01:11:00
Γεωλογικό 01:34:00

Διαβάστε περισσότερα στο InfoLibre

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο