Φ.Σ. Φαρμακευτικής ΑΠΘ: «Η κατάληψη ενός κτιρίου δεν είναι βία και καταστροφή αλλά δημιουργία»

Διανύοντας το δεύτερο χρόνο σε κατάσταση πανδημίας, η κυβέρνηση εθελοτυφλεί στην ουσιαστική ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας ενώ θεσμοθετεί την καταστολή, ενίοτε με βίαιο τρόπο, απαξιώνοντας τις ανησυχίες και τις ανάγκες μας. Αυτή τη στιγμή το Κράτος νομοθετεί την παρουσία ειδικού τμήματος αστυνομίας στα πανεπιστήμια, πειθαρχικά κατά φοιτητ(ρι)ών, διαγραφές και συνθήκες μόνιμης παρακολούθησης (κάμερες, face control). Στο τμήμα Φαρμακευτικής έχουν παγώσει πρακτικές και πτυχιακές ενώ όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες έχουν μεταφερθεί σε μια οθόνη υπολογιστή, μετατρέποντας το πανεπιστήμιο σε ένα νεκρό οργανισμό.

Η φοιτητική κοινότητα απαντά με κινητοποιήσεις, συλλογικές διαδικασίες, πολιτιστικές και πολιτικές δράσεις. Το πανεπιστήμιο έχει ανθίσει προσεγγίζοντας την εικόνα που οραματιζόμαστε γι’αυτό. Για εμάς, η κατάληψη του κτιρίου της σχολής μας αποτελεί έμπρακτη εναντίωση στο νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη και μοχλό πίεσης για την πραγματοποίηση των αιτημάτων μας. Επιλέγουμε να συναντηθούμε με τους Φοιτητικούς Συλλόγους Βιολογικού – Πληροφορικής και να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα συσπείρωσης και αλληλεγγύης.

Η κατάληψη ενός κτιρίου δεν είναι βία και καταστροφή αλλά δημιουργία μιας συνθήκης ευνοϊκής για πολιτική και πολιτιστική ζύμωση. Πλαισιώνουμε ηχηρά τις υπόλοιπες καταλήψεις του campus πιστεύοντας ότι όταν συλλογικοποιούνται οι αγώνες, τότε ισχυροποιούνται.

Καλούμε τους φοιτητές, τις φοιτήτριες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του τμήματος σε αποχή από τα μαθήματα και τα εργαστήρια κατά τις ημέρες της κατάληψης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

∙       Άμεση έναρξη της πρακτικής άσκησης με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας και να μην καθυστερήσει άλλο η λήψη του πτυχίου μας

∙       Δια ζώσης εργαστηριακά μαθήματα σε μικρά τμήματα και με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

∙       Άμεση απόσυρση του Νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

∙       Παραίτηση Παπαϊωάννου

∙       Καμία δίωξη στα συλληφθέντα

∙       Άμεση στελέχωση και ενδυνάμωση του ΕΣΥ

∙       Μέτρα προστασίας και εμβόλια για όλους/ες τους/τις υγειονομικούς

φωτογραφία από το αντιμάθημα που πραγματοποιήθηκε 16/4 με θέμα την Αιθανόλη στην πλατεία Χημείου

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο