Επίθεση αστυνομικών της Ε.Ο.Μ. στους 11 πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία, μέσα στην αίθουσα του Κορυδαλλού

Λιποθύμησε ένας από τους κρατούμενους με ιστορικό καρδιάς, αφού αστυνομικός τον κλώτσησε στο στήθος.

Σήμερα, δεύτερη μέρα της δίκης των 11 πολιτικών προσφύγων στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, πάνοπλοι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών (Ε.Ο.Μ.) επιτέθηκαν στους κατηγορούμενους κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν τους κατηγορούμενους προκειμένου να τους επιστρέψουν στα κελιά τους για τη διάρκεια του διαλείμματος, ενώ αποτελεί κοινή πρακτική να παραμένουν οι κατηγορούμενοι εντός αίθουσας, καθώς σε αυτό τον χρόνο μπορούν, όπως δικαιούνται, να συμβουλευτούν τους δικηγόρους τους. Η Ε.Ο.Μ. απαίτησε, χωρίς συγκεκριμένο λόγο, την επιστροφή των κατηγορουμένων στα κελιά τους και, όταν αυτοί αρνήθηκαν, οι αστυνομικοί τους χτύπησαν.

Μάλιστα, ένας αστυνομικός κλώτσησε στο στήθος, στην περιοχή της καρδιάς, έναν από τους κατηγορούμενους ο οποίος έχει υποβληθεί παλιότερα σε εγχείριση μπάι-πας, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του ο κατηγορούμενος. Οι συνήγοροί του ζήτησαν την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα βρίσκεται μέσα στο κτίριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και φρουρείται περιμετρικά, τόσο εντός όσο και εκτός φυλακών. Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί «ασφάλειας» για αυτή τη συμπεριφορά των αστυνομικών της Ε.Ο.Μ. είναι αβάσιμος.

Ενημέρωση 16:53: Ο χτυπημένος στο στήθος κατηγορούμενος που είχε λιποθυμήσει νωρίτερα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Συνελήφθησαν 3 αλληλέγγυες από το κοινό.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

4.8 6 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο