Φυλακές Λάρισας: Δεν πά’ να πεθαίνεις…

Στις φυλακές Λάρισας παίζονται οι ζωές των κρατουμένων κορώνα - γράμματα.

Στις 18 Αυγούστου 2021 κρατούμενος πεθαίνει στο προαύλιο της φυλακής από ανακοπή.

Μόλις δυο μέρες μετά, στις 20 Αυγούστου 2021, άλλος κρατούμενος ζητάει, μετά από έντονους και επίμονους πόνους, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι γραφειοκράτες της φυλακής αρνούνται τη μεταφορά του και θέλουν να ξεμπερδέψουν μαζί του με τη χορήγηση παυσίπονου. Αρκετές ώρες αργότερα και ενώ ο έντονος πόνος επιμένει, δεκάδες κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στους θαλάμους τους, εάν δεν μεταφερθεί ο συγκρατούμενος τους στο νοσοκομείο. Η διοίκηση απαντάει στο δίκαιο αίτημα των κρατουμένων με απειλές για πειθαρχικές διώξεις για στάση. Οι κρατούμενοι δεν οπισθοχωρούν και η φυλακή αναγκάζεται να πράξει το αυτονόητο και να εγκρίνει τη μεταγωγή του συγκρατούμενού τους στο νοσοκομείο.

Δυο, μόλις, ημέρες μετά το θάνατο κρατουμένου στο προαύλιο των φυλακών, η διοίκηση αρνούνταν με ευτελείς και προσχηματικές δικαιολογίες, τη μεταφορά κρατουμένου στο νοσοκομείο και υποχώρησε μονάχα μετά από κινητοποίηση δεκάδων φυλακισμένων. Είναι η ίδια διοίκηση που πριν λίγους μήνες μετέτρεψε τη φυλακή σε υγειονομική βόμβα, με την ανεύθυνη και ασυνάρτητη στάση της απέναντι στο πρόβλημα της πανδημίας, αφού την ενδιέφερε μονάχα η λήψη κατασταλτικών και όχι υγειονομικών έργων.

Σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και τη μετατροπή της φυλακής Λάρισας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο