Κλήση φοιτητή για υποχρεωτική λήψη DNA

Φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δημοσιοποίησε σήμερα την κλήση που έλαβε για υποχρεωτική λήψη DNA. Όπως αναφέρει στο κείμενο που δημοσίευσε ο Η.Κ., δεν τρέχει δικαστικά εις βάρος του κάποια υπόθεση που θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο, καθώς η μόνη σύλληψη του αφορά την 13/11/20 στην υπό κατάληψη πρυτανεία του Ε.Μ.Π. για την οποία σχηματιστήκε πλημμεληματικού τύπου κατηγορητήριο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από την κλήση, “η λήψη και εξέταση θα πραγματοποιηθεί διότι ο γενετικός τύπος αγνώστου ανδρός που βρέθηκε σε δύο (2) μπουκάλια στους χώρους του κτηρίου της Διοίκησης του Ε.Μ.Π. (…) ταυτίζεται με αυτόν του αγνώστου άνδρα που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση χαρτιών με τις καστανέρυθρες κηλίδες, που κατασχέθηκαν έξωθι της πολυκατοικίας επί της οδού Σπύρου Τρικούπη αρ. 3 στην Αθήνα, όπου πρώτες πρωινές ώρες της 07-12-2014 άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ομάδων Δέλτα με ρίψη βομβών μολότοφ, και άλλων αντικειμένων”.

Ουσιαστικά η ΕΛ.ΑΣ. επιθυμεί την λήψη DNA ενός φοιτητή που συμμετείχε σε κινητοποιήσεις ενάντια στο lockout του ΕΜΠ και την απαγόρευση των διαδηλώσεων/συγκεντρώσεων που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. το 3ήμερο του Πολυτεχνείου, επειδή το δείγμα απο μη παράνομα αντικείμενα (άδεια μπουκάλια) που βρέθηκαν στην Πρυτανεία του Ε.Μ.Π., ταυτίζεται με αυτό κάποιων χαρτιών με αίμα σε δρόμο των Εξαρχείων το 2014.

Αναφορικά με το γεγονός ο φοιτητής σχολιάζει στο κείμενο του ότι: «συμμετείχα και συνελήφθησα μεταξύ 25 ατόμων εκ των οποίων 13ών γενετικά ανδρών, σε έναν χώρο ανοιχτό για μέρες με πλήθος κόσμου, απ’ όπου επιλέχθηκα στο σήμερα, με ακατανόητα και άγνωστα μέχρι στιγμής κριτήρια, λόγω κάποιων καθημέρινών και κινητών αντικειμένων που βρέθηκαν εκεί. Ενώ στην δεύτερη το 2014 ήμουν μαθητής και δεν είχα καμία σχέση ακόμα με τον α/α χώρο, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο γελοία την επιλογή μου ως υπόπτου για την τέλεση του υποτιθέμενου αδικήματος». 

Χαρακτηριστική για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει στο παρελθόν χρησιμοποιήσει δείγμα DNA, ακόμη και δείγματος που όφειλε να είχε καταστρέψει, είναι η υπόθεση του Λάμπρου Γούλα ή και αυτή στην υπόθεση των Σκουριών.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο