Εφετείο Δημητράκη-Σακκά: Με άρνηση επαφής συνηγόρου-κατηγορουμένου δικάζεται αύριο η έφεση στην υπόθεση

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για την ύποθεση της ληστείας του ΑΧΕΠΑ οι Γ. Δημητράκης, Κ. Σακκάς και Δ. Συριανού. Στις 12 Ιουνίου του 2019 οι τρεις τους συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά από απόπειρα ληστείας της χρηματαποστολής που ανεφοδίαζε το ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με την υπέρασπιση, το αδίκημα της ληστείας δεν τελέστηκε, παρά μόνο σαν απρόσφορη απόπειρα, καθώς όπως φάνηκε και από τις καταθέσεις των αστυνομικών πρωτόδικα, οι δυο τους ήταν υπό στενή παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης, επομένως το ποσό δεν μπορεί, κατά τους συνηγόρους, να θεωρηθεί ότι βρέθηκε ουσιαστικά στην κτήση τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό με ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών για τον Κ. Σακκά και 11 ετών και 6 μηνών για τον Γ. Δημητράκη, ενώ στη Δ. Συριανού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με τριετή αναστολή.

Η συνήγορος του Γιάννη Δημητράκη, Ντίνα Κάτσια καταγγέλει ότι ενώ ο εντολέας της έχει μεταχθεί από την Παρασκευή στις φυλακές Διαβατών, δεν της έχουν δώσει το δικαίωμα να τον συναντήσει. Ως εκ τούτου σχολιάζει ότι το γεγονός αυτό συνιστά σαφή παραβίαση της δίκαιης δίκης, καθώς δε νοείται υπεράσπιση κατηγορουμένου, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει φυσική επικοινωνία με τον ίδιο.

Οι Σακκάς και Δημητράκης έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για τα αδικήματα της οπλοκατοχής, της ληστείας και της χρήσης πλαστού εγγράφου αναφορικά με τις πινακίδες του οχήματος στον οποίο συνελήφθησαν, ενώ η Δ. Συριανού κατηγορείται απλά για το αδίκημα της απλής συνέργειας.

Η διαδικασία θα καλυφθεί με live blog από την στήλη The Case του omniatv, με απευθείας ανταπόκριση από την αίθουσα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

4.5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο