Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA των 14 φοιτητών/τριων

Το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού του Α.Π.Θ. καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 18:00, με αφορμή την υπόθεση της υποχρεωτικής λήψης DNA από 14 φοιτητές/τριες. Ακολουθεί το κάλεσμα:

Εδώ και μία εβδομάδα, ο κρατικός μηχανισμός έχει εκκινήσει μία νέα κατασταλτική επιχείρηση εναντίον 14 αγωνιστών που εμπλέκονται στην υπόθεση της κατάληψης της πρυτανείας του πολυτεχνείου Αθήνας στις 13/11/20. Εν συντομία, οι 14 σύντροφοι καλούνται από την ασφάλεια να δώσουν δείγμα DNA, διότι δείγμα που βρέθηκε σε άδεια μπουκάλια στην κατειλημμένη πρυτανεία το Νοέμβρη του ’20, δήθεν ταυτίζεται με αυτό που βρέθηκε σε ένα χαρτί λερωμένο από αίμα, που εντοπίστηκε στους δρόμους των Εξαρχείων έπειτα από συγκρούσεις το 2014.

Πέρα από το καταφανές της σκευωρίας που στήνει το κράτος, πρόκειται για τη συνέχιση της κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους απέναντι στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με όλο και πιο διευρυμένο οπλοστάσιο. Με την υποχρεωτική λήψη DNAστην οποία καλούνται οι 14 αγωνιστές, το κράτος επιχειρεί να στήσει μία βάση δεδομένων που θα αφορά άτομα του ανταγωνιστικού κινήματος (για αρχή). Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζει χωρίς όριο τις δυνατότητες ποινικής στοχοποίησηςαγωνιστ(ρι)ών, τους οποίους το κράτος ευελπιστεί οτί θα μπορεί να παγιδεύει σε δικαστικές ομηρίες ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, αυτή η κίνηση της εξουσίας επιχειρεί να καλλιεργήσει το φόβο γύρω από την εμπλοκή και τη στήριξη μαχητικών πρακτικών, όπως στην προκειμένη περίπτωση την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ. Οι καταλήψεις, ως κέντρα συνάντησης και οργάνωσης του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο και οι μαχητικές πρακτικές του κινήματος, είναι απειλή για την εξουσία, η οποία μανιωδώς προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα κομμάτια της κοινωνικής βάσης που αντιστέκονται. Την ανάγκη για οργάνωση και αγώνα, όμως, τη γεννάει η ίδια η καταπίεση που δεχόμαστε, γι’αυτό και τα κατασταλτικά σχέδια εναντίον των 14 αγωνιστών θα πέσουν στο κενό από τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συγκέντρωση ενάντια στη λήψη DNA από τους 14 καταληψίες της πρυτανείας του ΕΜΠ, Κυριακή, Καμάρα 18:00

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού ΑΠΘ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο