10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Αντί για γιατρούς και νοσηλευτές στέλνουν τα ΜΑΤ στις φυλακές Λάρισας

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η εισβολή των ματ στις φυλακές έγινε μετά από καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές.

Ενώ καθημερινά στις φυλακές Λάρισας βρίσκονται νέα κρούσματα κορονοϊού το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η διεύθυνση των φυλακών επιμένουν στην κατασταλτική πολιτική.

Στέλνουν ΜΑΤ να συμμετάσχουν στις έρευνες στα κελιά και τους θαλάμους των κρατουμένων. Τι δουλειά έχουν οι μονάδες καταστολής μέσα στις πτέρυγες χωρίς να έχει γίνει κάποιο επεισόδιο κατά τις προηγούμενες έρευνες που προηγήθηκα σε καθημερινή σχεδόν βάση;

Οι ματατζήδες ήταν προκλητικοί, κραδαίνοντας τα γκλομπ και απειλώντας τους κρατούμενους μπροστά στα απαθή βλέμματα των δικαστικών λειτουργών και ενώ η διοίκηση της φυλακής ήταν πλήρως απούσα.

Στέλνουν τα ματ μέσα στις πτέρυγες χωρίς να έχουν στείλει εδώ και τόσο καιρό έναν υγειονομικό ή δικαστικό ή οποιονδήποτε άλλον κρατικό λειτουργό για να ελέγξει τις άθλιες συνθήκες κράτησης.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η εισβολή των ματ στις φυλακές έγινε μετά από καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές.

(Ενημέρωση από τις φυλακές Λάρισας. Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση).

4 4 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο