Αποφυλακίζεται ο πυρηνάρχης του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης

Μέσα σε λιγότερο από ένα έτος από τις 22 Οκτωβρίου 2020, την ημέρα που του επιβλήθηκαν οι ποινές χωρίς αναστολή μέχρι την έφεση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πυρηνάρχης του τάγματος εφόδου της ΧΑ Νίκαιας, το οποίο προέβη στην οργανωμένη επίθεση και δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και συμμετείχε μαζί με το τάγμα εφόδου του Περάματος στην επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

Ο Πατέλης επικαλέστηκε – όπως είχε κάνει και στη δίκη της Χρυσής Αυγής – τα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν προκληθεί στο παιδί του και το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία το αίτημα αντικατάστασης της έκτισης της ποινής με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα την 1η και 15η κάθε μήνα, μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης.

Αξιοσημείωτο είναι πως το ίδιο αίτημα είχε απορριφθεί ομόφωνα στις 5 Ιουλίου 2021, από άλλη σύνθεση, με τον τότε εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να απαντά στον συνήγορο του Πατέλη, Γκαβέλα: «Μην με προκαλείτε γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ υπάρχει και ένας νεκρός. Θα μπορούσα να πω πολλά, όμως αρκεί η υπενθύμιση του νεκρού».

Η αποφυλάκιση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη αποφυλάκιση του Γ. Τσακανίκα, μέλους του τάγματος εφόδου της ΧΑ Νίκαιας και διατελέσαντος προσωρινά επικεφαλής του, όταν είχε συλληφθεί ο Γ. Πατέλης μετά την δολοφονία Φύσσα. Όλα αυτά τεκμηριώθηκαν με το πλούσιο αποδεικτικό υλικό που εξέτασε το δικαστήριο και κατέληξε σε καταδίκες χωρίς αναστολές μέχρι την έφεση.

Επίσης στον παρελθόντα χρόνο αποφυλακίστηκε για πραγματικούς λόγους υγείας ο Νικόλαος Παπαβασιλείου που είχε συμμετάσχει σε επιθέσεις στην πλ. Αττικής, ο οποίος και αποβίωσε λίγο μετά την αποφυλάκισή του. Και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Μ. Αρβανίτης, που είχε πάρει μεν αναστέλλουσα ισχύ στην έφεσή του αλλά φυλακίστηκε κατόπιν για μη τήρηση των περιοριστικών όρων (καταβολή εγγύησης).

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο