Η δίκη μιας αντιτρομοκρατικής φάρσας με 15 μήνες προφυλάκισης

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, έπειτα από κάποια «ανώνυμη» καταγγελία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) συλλαμβάνει τον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη. Η σύλληψή του γίνεται στο Κουκάκι, έξω από αποθήκη που νοίκιαζε για την αποθήκευση βιβλίων των εκδόσεών του, «Ασύμμετρη Απειλή». Μετά από έρευνα που πραγματοποιεί στην αποθήκη, η ΔΑΕΕΒ εντοπίζει εκτός από βιβλία και μια τσάντα με ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και φυσιγγίων.

Είναι γνωστό ότι ο Πολύκαρπος είναι στοχοποιημένος από τις διωκτικές αρχές, όχι μόνο για την ενεργή συμμετοχή του στα κινήματα αλλά και λόγω μιας προ δεκαπενταετίας ποινικής καταδίκης του, συνέπεια παροχής βοήθειας που είχε προσφέρει στον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Για την ίδια υπόθεση δικάζονται, με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, ο Μ.Τ. και η Ε.Μ., οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι τους, τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

Με τα λόγια του ίδιου του Πολύκαρπου, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην απολογία του στον ανακριτή:

Σκοπός της ενοικίασης της αποθήκης ήταν το στοκάρισμα παλαιότερων βιβλίων των εκδόσεων «Ασύμμετρη Απειλή». Πράγματι, ανάμεσα στα βιβλία βρέθηκε και σακ-βουαγιάζ με εκρηκτική ύλη και μια κούτα με σφαίρες και πυροκροτητές. Από την πρώτη στιγμή ήμουν σαφέστατος σχετικά με την προέλευσή τους: ήταν υλικό το οποίο δεν είχε βρεθεί από τις αστυνομικές έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2008, μετά την απαγωγή του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων βορείου Ελλάδος, Γ. Μυλωνά. (σσ: αναφέρεται σε υπόθεση που σχετίζεται με την δράση του Βασίλη Παλαιοκώστα). Το υλικό αυτό ήταν θαμμένο σε χώρο στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και όταν ξεκίνησαν στην περιοχή οικοδομικές εργασίες, το μετέφερα τμηματικά στην Αθήνα, τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή μου, για λόγους ασφαλείας. Το αποθήκευσα σε χώρους νόμιμης ιδιοκτησίας μου και κανένας άλλος πέρα από εμένα δεν είχε γνώση της ύπαρξής του ή πρόσβαση σε αυτό.

Τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες βρίσκεται προφυλακισμένος με διογκωμένο κατηγορητήριο, αφού τα πλημμελήματα της απλής κατοχής εκρηκτικών και πυρομαχικών αναβαθμίστηκαν, χωρίς να προκύπτει από κάποιο δεδομένο, στο κακούργημα της «κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή τροφοδοσία ομάδων, οργανώσεων, ενώσεων προσώπων κλπ».

Η δίκη ξεκινάει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Δ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, Εφετείο Λουκάρεως, αίθουσα Δ70Δ στον 1ο όροφο στις 9:00.

Η δίκη θα καλυφθεί με liveblog από τη στήλη The Case του omniatv.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο