Το «σπουδαστικό της Ασφάλειας» κάνει πρεμιέρα στο ΑΠΘ

Το βράδυ της Πέμπτης κοντά στις 21:30 βρέθηκαν, σύμφωνα με καταγγελία φοιτητικών σχημάτων, περίπου 15 άνδρες της Ασφάλειας ντυμένοι με πολιτικά στο εσωτερικό της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία:

«Ενώ είχε την εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευσή του το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού στο κτήριο της ΣΘΕ και παράλληλα πρόβες θεατρικές ομάδες, μπήκε ομάδα κουκουλωμένων ασφαλιτών στο κτήριο. Στάθηκαν για κάποια ώρα στο εσωτερικό του κτηρίου, περιεργαζόμενοι τον κόσμο που περνούσε, φανερά ψάχνοντας κάτι. Εν τέλει εκδιώχθηκαν από παρευρισκόμενο κόσμο, ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν πτυσσόμενα γκλομπ.Την ίδια στιγμή έξω από τις πύλες του ΑΠΘ βρίσκονταν δίκυκλες περιπολίες της αστυνομίας».

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, φοιτητές και φοιτήτριες αντέδρασαν με μια αυθόρμητη συγκέντρωση που οδήγησε στην απομάκρυνση τους.

Η Αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ακόμη τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε αυτή η ομάδα στο φουαγιέ της Σ.Θ.Ε., χωρίς να έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας οποιαδήποτε ενέργεια που να συνδέεται με την παρουσία τους στο χώρο.

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο