Εκδικητική βαρβαρότητα σε βάρος του αναρχικού κρατούμενου Χάρη Ματζουρίδη

Η σύντροφος του Μ.Κ. με επιστολή της στο omniatv καταγγέλλει

Το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτώβρη 2021 ο αναρχικός Χάρης Μαντζουρίδης, δέχεται κάτω από το σπίτι όπου διαμένει με τη σύντροφο και το ανήλικο παιδί τους, την αιφνιδιαστική βίαιη επίθεση ομάδας αστυνομικών με πολιτικά. Με την πρόφαση μιας «απλής προσαγωγής» μεταφέρεται με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ.  Εκεί, του αποσπάται γενετικό υλικό και την επόμενη μέρα εκδίδεται ένταλμα σύλληψης εναντίον του με την κατηγορία της ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής τον Φεβρουάριο του 2018 καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στοιχεία του γενετικού του κώδικα ταυτίζονται με στοιχεία ορφανού μείγματος DNA που η αστυνομία εικάζει ότι σχετίζεται με την υπόθεση.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες καθώς και οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Βρίσκεται προφυλακισμένος από τότε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί καθώς η αναπάντεχη τροπή που πήρε η ζωή του με την άδικη φυλάκιση του είχε σοβαρότατες επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία.  

Η σύντροφος του Μ.Κ. με επιστολή της στο omniatv καταγγέλλει:

Ο σύντροφός  μου, Χάρης Μαντζουρίδης,  μετά από τον αυτοτραυματισμό του στις 19/10/2021 στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται φρουρούμενος στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί. Ο αυτοτραυματισμός του ήρθε σαν συνέχεια των κρίσεων πανικού που είχε κατά τη διάρκεια παραμονής του στη ΓΑΔΑ από τις 13/10/2021 μέχρι και την προφυλάκισή του στις 18/10/2021, κρίσεις οι οποίες κορυφώθηκαν με την άφιξή του στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης.

Σήμερα, και ενώ αναμένουμε την απόφαση του ανακριτή για την αίτηση αποφυλάκισης που καταθέσαμε λόγω  της επιβαρυμένης  ψυχικής του κατάστασης, του γνωστοποιήθηκε από την εισαγγελέα της φυλακής ότι θα περάσει πειθαρχικό με κατηγορίες  για  «ψευδή» αυτοτραυματισμό, όπως επίσης και για απόπειρα απόδρασης που αφορά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στο Αττικό νοσοκομείο.

Όλο αυτό το διάστημα που νοσηλεύεται στο Δαφνί, σχεδόν δύο μήνες, ο Χάρης παίρνει βαριά φαρμακευτική αγωγή, ενώ η επικείμενη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μιας νέας απόπειρας αυτοκτονίας, η οποία παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του.

Ο σύντροφός  μου, εν όψει της απόφασης του ανακριτή, δέχεται συνεχώς πιέσεις από το τμήμα εξωτερικής φρούρησης Κορυδαλλού, με στέρηση επισκεπτηρίων, απαγόρευση επικοινωνίας, απαγόρευση εξόδου από το θάλαμο, με υποτιμητικά σχόλια και τραμπουκισμους. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον πιέσουν και να του διαταράξουν την όποια ηρεμία μπορεί να βρει εκεί μέσα με πρωτοφανή εκδικητική διάθεση. Ίσως έτσι επιδιώκουν να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, κάτι που ούτως ή άλλως δεν εξαρτάται από τον Χάρη, αφού η νοσηλεία του αποτελεί απόφαση των γιατρών που τον παρακολουθούν και κρίνουν την κατάστασή του ως ασταθή. Απόρροια της ασφυκτικής και εκδικητικής πίεσης της εξωτερικής φρουράς, είναι η επιδείνωση της κατάστασης του Χάρη. Η όλη μεταχείριση της υπόθεσης του συντρόφου μου από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του μέχρι σήμερα αποτελεί μια ειδική μεταχείριση άμεσα συνδεδεμένη με τη συμμετοχή του Χάρη στον αναρχικό χώρο.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι πέρα από κρατούμενος αυτή τη στιγμή ο σύντροφος μου είναι κι ασθενής, ως τέτοια η ιδιότητα του ασθενούς υπόκειται στη φροντίδα και τις αποφάσεις του θεράποντος ιατρού και κανενός άλλου. Κάθε παρέμβαση στο έργο και την δουλειά του ιατρικού προσωπικού συνιστά εγκληματική ενέργεια και  υπόλογοι είναι οι ιθύνοντες της εξωτερικής φρουράς όσο και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο