Κάποιοι φροντίζουν αυτούς που εγκαταλείπει το κράτος – Δωρεάν rapid test στο εγκαταλελειμμένο Λοιμωδών

Σήμερα Κυριακή από τις 11:00 μέχρι και λίγα λεπτά μετά τη 13:00, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης πραγματοποίησε δεκάδες δωρεάν rapid tests, στους πολίτες που προσήλθαν, είτε αυτοί έχουν εμβολιαστεί, είτε όχι. Θυμίζουμε ότι από το φθινόπωρο και την επιβολή των εβδομαδιαίων τεστ στους ανεμβολίαστους, ο ΕΟΔΥ δεν τους πραγματοποιεί δωρεάν τεστ. Παράλληλα, για τις ημέρες των γιορτών η κυβέρνηση παρέχει μόλις ένα τεστ δωρεάν self-test πριν το νέο έτος, και άλλο ένα μετά το πέρας του έτους, σε όλους τους πολίτες.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνέλευσης αλληλέγγυων, φορέων και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης που ζητούν να ανοίξει το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο παραμένει κλειστό εδώ και 8 χρόνια παρόλο που παραχωρήθηκε από το ιταλικό κράτος στο δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ με τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Τα τεστ ήταν δωρεά των αλληλέγγυων φαρμακείων και σωματείων, ενώ εξετάζεται, για τις επόμενες φορές που θα πραγματοποιηθεί η δράση, οι πολίτες να φέρνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται σαν αντίτιμο. Έτσι θα προκύπτει ένας κύκλος αλληλέγγυας οικονομίας. Σήμερα, ορισμένοι συμπολίτες μας ένιωσαν πιο ασφαλείς και πιο κοντά, με ένα μελομακάρονο, λίγο καφέ και ένα δωρεάν τεστ.

Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τις δράσεις και τη συνέλευση περνούν σε πράξεις ουσίας, αλλά και συμβολισμού για το άνοιγμα του νοσοκομείου. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να πάρει η κοινωνία την πρόληψη στα χέρια της. Να σταθούμε αλληλέγγυοι εκεί που το κράτος αδιαφορεί.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 6 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο