Η ανακρίτρια για τη δολοφονία Σαμπάνη δούλευε επί τριετία στο γραφείο του Αλέξη Κούγια

Αυτό προκύπτει από αίτημα για την εξαίρεσή της, το οποίο υπέβαλε σήμερα η οικογένεια Σαμπάνη εξαιτίας σημαντικών παραλείψεων στην ανάκριση.

Η οικογένεια του δολοφονημένου από τα πυρά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στο Πέραμα, Νίκου Σαμπάνη, κατέθεσε σήμερα αίτηση εξαίρεσης της Δ’ ανακρίτριας Πειραιά, Χρυσούλας Γκοτόβου, με αιτιολογία σημαντικά κενά που διαπιστώνονται στην ανάκριση.

Σύμφωνα με το αίτημα εξαίρεσης, η πρωτοδίκης Χ. Γκοτόβου προχώρησε σε βιαστικό και αδικαιολόγητο κλείσιμο της ανάκρισης, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί κρίσιμα σημεία, όπως, μεταξύ άλλων:

  • Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε στον ιδιοκτήτη το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο σκοτώθηκε ο συνοδηγός, Ν. Σαμπάνης, με αποτέλεσμα το πειστήριο να έχει ήδη δοθεί για παλιοσίδερα.
  • Πώς εξαφανίστηκαν σφαίρες από τον τόπο του εγκλήματος.
  • Γιατί δεν κλήθηκαν οι κατηγορούμενοι για συμπληρωματική απολογία, αφού η βαλλιστική κατέρριψε τον ισχυρισμό τους περί «πυροβολισμών στα λάστιχα».
  • Γιατί δεν αποδόθηκε στους αστυνομικούς η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας για τον 15χρονο οδηγό που κατάφερε να ξεφύγει από τον καταιγισμό πυρών.
  • Γιατί αποσιωπήθηκαν τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Ν. Σαμπάνης ήταν στη θέση του συνοδηγού και όχι του οδηγού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια η ανακρίτρια κ. Γκοτόβου είχε καταθέσει αρχικά αίτηση αποχής για λόγους ευπρέπειας, με δεδομένη την παλιότερη συνεργασία της με τον συνήγορο των κατηγορουμένων αστυνομικών, Αλέξη Κούγια. Ωστόσο εκείνο το αίτημά της δεν είχε γίνει δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Πειραιά.

Το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας που υπέβαλε η οικογένεια Σαμπάνη μέσω των συνηγόρων της, αναμένεται να κριθεί εντός των επομένων ημερών και πάλι από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Πειραιά που είναι το κατά νόμο αρμόδιο.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο