Προφυλακισμένος για τρομοκρατική οργάνωση επειδή παραχώρησε το σπίτι του ως χώρο καραντίνας 

Την περασμένη Τρίτη συνελήφθησαν δυο άνδρες και μια γυναίκα για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού. Η ΕΛ.ΑΣ. τους απέδωσε αμέσως το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παραπέμποντας τους στις δικαστικές αρχές με κακουργηματικού τύπου δίωξη, συνδέοντας τους με την «Οργάνωση Αναρχική Δράση».

Υπενθυμίζεται ότι για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής(187) και της τρομοκρατικής (187Α) οργάνωσης, προϋπόθεση είναι η συνεργασία τουλάχιστον τριών ατόμων. Για το λόγο αυτό πιθανότατα η ΕΛ.ΑΣ. και για να αναβαθμίσει το κατηγορητήριο, δεν αρκέστηκε απλά στη σύλληψη δυο ατόμων, αλλά και ενός τρίτου από τον φιλικό κύκλο του ενός, που φαίνεται απλά να είχε παραχωρήσει το σπίτι του ως χώρο καραντίνας στον φίλο, συνεργάτη και πλέον συγκατηγορούμενό του.

Χθες το βράδυ ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες – προφυλακισθέντες πλέον – με κείμενο του στο indymedia φαίνεται να εκθέτει τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Αναδεικνύει άλλη μια δίωξη-φάρσα που στερεί χωρίς κανένα στοιχείο την ελευθερία ενός ακόμη ανθρώπου, καθώς όπως αναφέρει από τον Κορυδαλλό: «Η μόνη σύνδεση που επιχειρείται να γίνει είναι μέσω του σπιτιού που ενοικίαζα δίπλα στο μαγαζί που διατηρούσα μαζί με τους συνεργάτες μου, καθώς και δίπλα στο σπίτι της συντρόφου μου (όπου ουσιαστικά έμενα) και το οποίο είχα παραχωρήσει ως χώρο καραντίνας και ανάρρωσης από το covid-19.»

Το κείμενό του κλείνει με ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους άλλους δυο διωκόμενους της υπόθεσης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο