Έκκληση των γονιών του Ζακ Κωστόπουλου προς τους υπουργούς για τον μάρτυρα που «δεν βρίσκει» η ΕΛ.ΑΣ.

Ο μάρτυρας Τσ.Σ., γνωστός ως «ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι», δεν εμφανίζεται να καταθέσει στο δικαστήριο και η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι «δεν τον βρίσκει».

Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου αναγκάζονται να καταφύγουν σε έκκληση με επιστολή προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Θεοδωρικάκο και Δικαιοσύνης, Τσιάρα, προκειμένου η αστυνομία να κάνει ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και να φέρει στο δικαστήριο τον άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί μετά από 10 ημέρες που διεξάγεται η δίκη.

Ο μάρτυρας Σ.Τσ. και πάλι απέφευγε να εμφανιστεί στο στάδιο της ανάκρισης. Τότε μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε στο αίτημα του ανακριτή ότι ο μάρτυρας «δεν βρέθηκε» χωρίς να μεσολαβήσει ούτε καν μία ημέρα αναζήτησης.

Ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι είχε αναγκαστεί τελικά να προσέλθει στον ανακριτή, μετά από ευρεία δημοσιοποίηση της παρουσίας και των ερωτηματικών για τον ρόλο του στα γεγονότα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture. Όμως στην κατάθεσή του στον ανακριτή είπε εμφανώς ψέμματα σε κάποια σημεία, ενώ συσκότισε ακόμα περισσότερο τα πράγματα σε άλλα.

Αυτό καθιστά σαφές ότι οφείλει να εξεταστεί λεπτομερώς από το δικαστήριο, τόσο για τις αντιφάσεις του κατά την κατάθεσή του στον ανακριτή, όσο και για να προκύψει τελικά αν καλύπτει κάποιους και για ποιον λόγο.

Ολόκληρη η επιστολή – έκκληση της οικογένειας Κωστόπουλου:

Επιστολή προς

Υπουργό Δικαιοσύνης,
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


Αξιότιμε κ. υπουργέ,


Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να ζητήσουμε τη βοήθεια σας σε ένα γεγονός που έχει σημαδέψει τη ζωή της οικογένειας μας που είναι ο θάνατος του γιου μας Ζαχαρία. Η δίκη των δολοφόνων του διεξάγεται αυτή την περίοδο στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο στην Αθήνα.
Την ημέρα του θανάτου του Ζαχαρία στην οδό Γλάδστωνος υπήρχε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που κατέγραψαν τις κινήσεις του Ζαχαρία. Ο μάρτυρας αυτός που φοράει ένα κίτρινο μπλουζάκι, συνομιλεί με το Ζαχαρία και τον ακολουθεί ως το κατάστημα, όπου εγκλωβίζεται και είναι εκεί μέχρι τη σύλληψη του και το θάνατο του.


Μετά από έρευνα της ομάδας Forensic Architecture εμφανίστηκε στον ανακριτή και έδωσε κατάθεση. Παρόλο που έχει κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να ρίξει φως στην υπόθεση αυτή, διότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη υπόθεση – έχει καλέσει την αστυνομία, βρίσκεται δίπλα στους αστυνομικούς κρατώντας ένα γκλομπ – δεν έχει εμφανιστεί ακόμη. Η αστυνομία δηλώνει ξανά ότι δεν μπορεί να τον βρει. Μετά από αίτημα των δικηγόρων μας να βρεθεί αυτός ο μάρτυρας, η αστυνομία απάντησε ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει την επόμενη κιόλας μέρα.


Επίσης υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο με λευκό πουκάμισο που βρίσκεται έξω από το αρτοποιείο Βενέτης και φαίνεται να έχει κάποιο ρόλο στην υπόθεση. Δυστυχώς ούτε αυτό το άτομο αναζητήθηκε από την αστυνομία.


Πιστεύουμε ότι η αστυνομία μπορεί να βρει αυτά τα άτομα και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που δεν το πράττει δυσχεραίνοντας τη διεξαγωγή της δίκης και τη διερεύνηση της αλήθειας για το τι έγινε εκείνη τη μέρα.


Η αστυνομία έως ώρα έχει ενεργήσει με τρόπους αντίθετους με τη σωστή διαδικασία μετά από δολοφονία ανθρώπου. Δεν συνέλλεξαν στοιχεία, μάρτυρες, βιντεοληπτικό υλικό, δεν έκαναν άρση απορρήτου των κινητών των κατηγορούμενων και του μάρτυρα με το κίτρινο μπλουζάκι ο οποίος μιλούσε στο κινητό του την ώρα του ξυλοδαρμού του Ζαχαρία.


Η αστυνομία δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για να βοηθήσει την εξιχνίαση της υπόθεσης, διότι εμπλέκονται άμεσα μέλη της στο περιστατικό.
Νιώθουμε απαξίωση και έλλειψη σεβασμού προς την οικογένειά μας και το νεκρό παιδί μας. Ζητάμε δικαιοσύνη για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου που χάθηκε αφού ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από καταστηματάρχες και δεν προστατεύτηκε από την αστυνομία, αλλά πέθανε στα χέρια τους δεμένος πισθάγκωνα, αφού και αυτοί είχαν ασκήσει αναίτια βία πάνω του.


Με εκτίμηση,


Ευθύμιος και Ελένη Κωστοπούλου

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο