Αναιρέθηκε η αναστολή για τον Πατέλη

Ο πυρηνάρχης του τάγματος εφόδου της Χ.Α. Νίκαιας και συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Πατέλης, συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή για τη συνέχιση της ποινής του, μετά την αναίρεση της αναστολής που έγινε δεκτή από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε δεκαετή κάθειρξη, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα, είχε αποφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2021, επειδή το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο). Το σκεπτικό της αναστολής ήταν ότι «δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» και ότι «πλήττεται η οικογένειά του από τη φυλάκιση».

Την απόφαση της αναστολής είχε ζητήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με σκοπό να εξεταστεί αν συντρέχει λόγος αναίρεσης, πράγμα που συνέβη. Ο Αντεισαγγελέας Α.Π. Χαράλαμπος Μωϋσίδης υπέβαλε αίτημα αναίρεσης στο Ποινικό Τμήμα του Α.Π., με το σκεπτικό ότι υπάρχει ο κίνδυνος διάπραξης νέων εγκλημάτων από τον Πατέλη, ενώ το ότι πλήττεται η οικογένειά του από τη φυλάκιση είναι φυσικό επακόλουθο της ποινής και όχι λόγος αναστολής της, πρόταση που έγινε δεκτή σήμερα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 4 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο