Δίκη για τη δολοφονία Ζακ: Πώς ο εισαγγελέας απέδειξε την ενοχή των αστυνομικών πριν τους απαλλάξει

Λίγα μόλις λεπτά πριν καταλήξει σε αυτήν την απαλλακτική του πρόταση, ο Σωτήρης Μπουγιούκος είχε φροντίσει να παρουσιάσει στοιχεία ενοχής των κατηγορουμένων αστυνομικών περιγράφοντας πώς και πού έπληξαν τον Ζακ

Η πρόταση του εισαγγελέα, Σωτήρη Μπουγιούκου, κατά την 16η δικάσιμο ήταν αναλυτική, τεκμηριωμένη και σύμφωνη με το κατηγορητήριο αναφορικά με τους δυο από τους έξι κατηγορούμενους. Ωστόσο αυτή η πρόταση, όσο αναλυτική και αν είναι, δε μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση «καταπέλτης». Η πρόταση αυτή δεν εξέτασε το ρατσιστικό κίνητρο, όπως είχε παραγγείλει η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, και δεν τεκμηρίωσε επαρκώς το γιατί δεν πρέπει να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.Το σημαντικότερο, ωστόσο, ήταν ότι δεν αθώωσε απλά τους τέσσερις αστυνομικούς από την κατηγορία για τις θανατηφόρες σωματικές βλάβες αλλά θεώρησε κιόλας ότι από καμία άλλη πράξη ή παράλειψη τους δεν προέκυψε κάτι το μεμπτό.

Ωστόσο, λίγα μόλις λεπτά πριν καταλήξει σε αυτήν την απαλλακτική του πρόταση, ο Σωτήρης Μπουγιούκος είχε φροντίσει να παρουσιάσει στοιχεία ενοχής των κατηγορουμένων αστυνομικών περιγράφοντας πώς και πού έπληξαν τον Ζακ:

Ο Ρουσάκος έπληξε με λάκτισμα τον Κωστόπουλο, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Ο κατηγορούμενος Σεφέρης Δαυίδ και ενώ ο θανών βρισκόταν στο έδαφος, λάκτισε αυτόν και πάτησε το δεξί του πόδι παρατεταμένα για να ευθυγραμμίσει το σώμα του. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός Αλεξανδρής προκειμενου να συνδράμει τους συναδέλφους του λάκτισε τον Κωστόπουλο και πάτησε το πόδι του και ο κατηγορούμενος Τσομπάνης πάτησε το δεξιό άνω άκρο παρατεταμένα.

ZackieohJusticeWatch

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια, για να αθωώσει τους αστυνομικούς κάνει την κρίση ότι ότι δεν αποδείχθηκε ότι οι αστυνομικοί προκάλεσαν τραύματα παρότι, μόλις πριν από λίγο, έχει μιλήσει για λακτίσματα και των τεσσάρων. Επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι η κρίση του αυτή βασίζεται στις καταθέσεις του Καλόγρηα και της Μαριανού (ιατροδικαστών της υπόθεσης) που λένε αναφορικά με τις θανατηφόρες βλάβες πως αν δεν υπάρχει επαφή και άρα συναφή τραύματα δεν υπάρχει και αιτιώδης συνάφεια με τον θάνατο του Ζακ.

Πρόκειται για ένα πελώριο λογικό άλμα, μια λεκτική «τραμπάλα» που προκαλεί εντύπωση καθώς, αφού έχει περιγράψει την ενοχή τους, την οποία τεκμηριώνει με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις Μαριανού και Καλόγρηα, έρχεται να απαλλάξει τους αστυνομικούς από κάθε κατηγορία.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο