Στην Αίθουσα Τελετών ξεκινά το εφετείο της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 15 Ιουνίου

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση που είχε ζητήσει η διοίκηση του Εφετείου, ορίζοντας ως τόπο διεξαγωγής της δίκης σε δεύτερο βαθμό την Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Εκδόθηκε χτες, 27 Απριλίου, η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό (εφετείο) εξ ολοκλήρου στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται όλα τα επιχειρήματα της υποστήριξης κατηγορίας, δηλαδή η κάλυψη της ανάγκης δημοσιότητας της δίκης και γρήγορης διεξαγωγής της.

Η δίκη σε β’ βαθμό, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και, όπως είναι ήδη γνωστό από την εκδίκαση σε α’ βαθμό, είναι μια μεγάλη υπόθεση με δεκάδες κατηγορούμενους, εκατοντάδες μάρτυρες και τεράστιο όγκο αποδεικτικού υλικού.

Η διαδικασία στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που ξεκίνησε τη συνεδρίασή του στις 20 Απριλίου 2015 και την ολοκλήρωσε στις 22 Οκτωβρίου 2020, χρειάστηκε 465 δικασίμους. Το σύνολο των καθαρογραμμένων πρακτικών της δίκης μαζί με την απόφαση και το σκεπτικό της έδρας απλώνεται σε 12.746 σελίδες.

Ο εισαγγελέας Εφετών, Στέλιος Κωσταρέλλος, που ήταν επίσης αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη της Χ.Α., έχει ασκήσει έφεση για το εύρος των ποινών που δόθηκαν στους πρωτόδικα καταδικασθέντες για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και για την απόπειρα δολοφονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ. Με αυτό το δεδομένο, ο δρόμος είναι ανοιχτός για το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να καταλήξει και σε βαρύτερες ποινές από το πρωτόδικο.

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο