Απαλλαγή του διαχειριστή του mpalothia.net από τις κατηγορίες

Ο δημοσιογράφος διώκεται ως δήθεν αυτουργός μιας παρέμβασης επειδή διαχειρίζεται το σάιτ όπου δημοσιεύτηκε η ανάληψη ευθύνης.

Ενημέρωση 31/06/2022: Ο δημοσιογράφος και διαχειριστής του mpalothia.net αθωώθηκε ομόφωνα κατόπιν και απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέα.

Στο σκοτεινό τοπίο των τελευταίων ετών, μαζί με τις ανοιχτές αγωγές SLAPP εναντίον δημοσιογράφων και πολιτών, την «ανεξιχνίαστη» δολοφονία Καραϊβάζ και την κάθοδο της χώρας στην 108η θέση της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως, έρχονται να προστεθούν και δικογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. κατά δημοσιογράφων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αφού φόρεσαν και πάλι τη στολή του Επιθεωρητή Κλουζό, συμπέραναν από την έρευνά τους ότι ο ένοχος για μια επίθεση με μπογιές στα γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από… τον διαχειριστή του ιστοτόπου mpalothia.net, μιας και εκεί είχε υποβληθεί και δημοσιευτεί το κείμενο της ανάληψης ευθύνης από την ομάδα που την πραγματοποίησε.

Το γεγονός ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι μόνιμος κάτοικος Κρήτης, με γνωστή διεύθυνση και αποδεδειγμένη παρουσία στον τόπο κατοικίας του κατά τις ημέρες που έγινε η εν λόγω παρέμβαση, δεν πτόησε ούτε ανακρίτρια αλλά ούτε και εισαγγελέα, κι έτσι η υπόθεση πήρε αρχικά δικάσιμο για τις 11 Νοεμβρίου 2020, η οποία όμως είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας κι έτσι ορίστηκε η νέα δικάσιμος για τις 31 Μαΐου 2022.

Η δικαστική ταλαιπωρία του δημοσιογράφου παρατείνεται επί 6 ολόκληρα χρόνια για μια υπόθεση που θα έπρεπε προφανώς να έχει τεθεί στο αρχείο, μιας και δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο για τους δράστες, ούτε και η πρόθεση από τη μεριά του υπευθύνου των γραφείων να ασκηθεί δίωξη, πράγμα που είχε δηλώσει ο ίδιος μάλιστα στη σχετική κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ.

Πιο αναλυτικά για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο