Σκοτώνοντας με τα στυλό των δικαστών

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, με την απορριπτική απόφαση που εξέδωσε σήμερα για την προσφυγή του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην 67η ημέρα απεργίας πείνας και με την υγεία του σε κρίσιμη επιδείνωση, αποδεικνύει ότι ο ισχυρός άξονας του βαθέος κράτους λειτουργεί ανεμπόδιστος από κενά περιεχομένου προσχήματα όπως «κράτος δικαίου», «ισονομία» ή «ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος».

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει τους δικαστικούς που χρειάζεται για να φέρουν εις πέρας κάθε βρωμοδουλειά της. Από την, σε καθεστώς νομικής εξαίρεσης, εξόντωση πολιτικών κρατουμένων μέχρι και την παροχή, πάλι σε καθεστώς νομικής εξαίρεσης, ιδιαίτερης προστασίας σε πραγματικούς εγκληματίες που συνδέονται, πολιτικά ή προσωπικά, με το ευρύτερο κυβερνητικό περιβάλλον.

Άλλωστε, μόλις χτες δημοσιεύτηκε η είδηση πως άλλη μια πολιτική κρατούμενη, η Πόλα Ρούπα, στερείται του δικαιώματος των αδειών γιατί οι δικαστές κρίνουν τις ιδεολογικές της πεποιθήσεις. Πριν ενάμιση χρόνο ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 19 χρόνια κάθειρξη μόνο και μόνο επειδή έδωσε πρώτες βοήθειες. Εδώ και 6 μήνες, ο Πάνος Καλαϊτζής παραμένει προφυλακισμένος με μόνο «ενοχοποιητικό» ότι έδωσε το σπίτι του για καραντίνα σε άλλο κατηγορούμενο.

Η απολυταρχία του ανεξέλεγκτου κοινοβουλευτικού καθεστώτος μπορεί να έχει μόνο μία αντιπολίτευση: την κοινωνική αντιπολίτευση, την κινητοποίηση των ανθρώπων που αντιστέκονται. Αυτή την κινητοποίηση που έχει αποδείξει ότι είναι ο μόνος παράγοντας ικανός να φέρει θετικά για την κοινωνία αποτελέσματα στον διαρκή πόλεμο που διεξάγουν οι κρατικοί θεσμοί εναντίον της.

Έναν πόλεμο «εναντίον όλων», είτε με ένοπλες διμοιρίες ενστόλων δολοφόνων στους δρόμους, είτε με φονικές αποφάσεις δικαστικών πίσω από κλειστές πόρτες.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο