Συνεχίζεται την Τρίτη 18 Οκτωβρίου η δίκη για τη διαδήλωση της Νέας Σμύρνης

Ενημέρωση 18/10/2022: Η δίκη αναβλήθηκε για τις 5/12/2022. Πριν αναβάλει, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα μετατροπής των περιοριστικών όρων του Ο.Μ., ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκο περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση. Το δικαστήριο απέρριψε ακόμα και το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η ακτίνα του περιορισμού του.

Την Τρίτη 18/10/2022 θα συνεχιστεί η δίκη των 11 συλληφθέντων για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης τον Μάρτιο του 2021, μετά από τη δεύτερη διακοπή της την περασμένη Παρασκευή, 14/10.

Κατά την την προηγούμενη δικάσιμο, η διαδικασία συνεχίστηκε στην Αίθουσα 3 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Παρόντες ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην μίας, ενώ έλειπε ο Δημήτρης Βακάκης, αστυνόμος, ουσιώδης μάρτυρας για την εξέλιξη της δίκης, όπως ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης Άννα Παπαρρούσου στην έδρα, υποστηρίζοντας το αίτημα για αναβολή της δίκης. Οι λιγοστοί συνάδελφοι του Δημ. Βακάκη που βρίσκονταν στην αίθουσα δεν γνώριζαν πότε λήγει η αναρρωτική άδειά του.

Συνολικά υποβλήθηκαν πέντε αιτήματα αναβολής τα οποία απορρίφθηκαν ομόφωνα από την έδρα. Την απόρριψη των αιτημάτων πρότεινε και η εισαγγελέας. Το δικαστήριο διέκοψε ξανά για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου με τους/τις συνηγόρους να διαμαρτύρονται καθώς, κανονικά, δεν μπορούν να παραστούν λόγω της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που προβλέπει την στοχευμένη αποχή από ποινικές υποθέσεις του άρθρου 187 ΠΚ μέχρι και 31/12/2022.

Στην επόμενη δικάσιμο αναμένεται οι συνήγοροι να ξαναπροβάλουν αίτημα αναβολής λόγω της υποχρέωσής τους να απέχουν από την εκδίκαση ομοειδών υποθέσεων.

Σχετικά με την ίδια την υπόθεση και το περιεχόμενο της δίκης, μας μίλησε η κ. Άννα Παπαρρούσου, συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Άρη Παπαζαχαρουδάκη και Ομήρου Μ. καθώς και της Ε. που είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από αστυνομικό μετά τη σύλληψή της:

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο