Ενημέρωση εν όψει της δίκης του αναρχικού Χάρη Μαντζουρίδη

Εκδήλωση - συζήτηση στο βιβλιοκαφέ red n' noir, Δροσοπούλου 52, Κυψέλη: Σάββατο 26/11/2022 ώρα 20:00.

Στις 13 Οκτωβρίου 2021 ο Χάρης Μαντζουρίδης συλλαμβάνεται και κατηγορείται για ληστεία σε χρηματαποστολή που διαπράχθηκε το 2018.

Το έωλο κατηγορητήριο βασίζεται αποκλειστικά σε «στοιχεία γενετικού υλικού σε μείγμα dna», με άλλα λόγια η κορωνίδα της junk science (ψευδοεπιστήμης στα όρια της μαγγανείας) στην ελληνική ποινική δικαιοσύνη, το οποίο φαίνεται να εντοπίστηκε στο σημείο καθώς και ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, που άγνωστος τον κατονομάζει ως δράστη της ληστείας.

Τόσο η σωματική και ψυχολογική βία που του ασκήθηκε κατά την σύλληψη όσο και η δίωξη του συνολικά, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, είχε ως αποτέλεσμα να κλονιστεί η ψυχική του υγεία και κατ’ επέκταση την νοσηλεία του για δυο μήνες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί και κατόπιν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σε όλο αυτό το διάστημα αποπειράθηκε δύο φορές να αυτοκτονήσει στο πλαίσιο παραληρητικού επεισοδίου, ενώ οι εισαγγελικές αρχές, αντί να τον αποφυλακίσουν λόγω της βεβαρυμένης ψυχικής του υγείας, του άσκησαν πειθαρχική δίωξη: «για ψευδή αυτοτραυματισμό με σκοπό την απόδραση».

Η δίκη του θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου 2023.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουμε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 εκδήλωση-ενημέρωση στην οποία ο συνήγορος του, Γιώργος Κακαρνιάς θα μας ενημερώσει για το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης ενώ ο Λυκούργος Καρατζαφέρης (Ψυχίατρος, «Πρωτοβουλία Ψ για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία») θα μας μιλήσει για τον εγκλεισμό και την ψυχική υγεία.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο