Ανέβαλε ο Άρειος Πάγος τη συζήτηση της αποφυλάκισης Χορταριά για μετά την έναρξη του εφετείου

Παρ’ όλο που η ελληνική δικαστική εξουσία είχε χορηγήσει στον μεσίτη «αναστολή – εξπρές», μέσα σε δυο μήνες από την πρωτόδικη καταδίκη του για τον δολοφονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, σήμερα ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισης, Γλύκα και Φίλου, για τη συζήτηση αναίρεσης της αποφυλάκισης του Αθανάσιου Χορταριά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Άρειος Πάγος θα συζητήσει την αναίρεση στις 25 Ιανουαρίου 2023, αφού δηλαδή θα έχει ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου η επανάληψη της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, για τους δύο πρωτόδικα καταδικασμένους, Δημόπουλο και Χορταριά.

Οι Σπυρίδων Δημόπουλος (κοσμηματοπώλης) και Αθανάσιος Χορταριάς (μεσίτης) είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα χωρίς ελαφρυντικά και αναστολή για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, καθώς αναδείχτηκε και εντός δικαστικής αίθουσας ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στον δολοφονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου / της Zackie Oh. Ωστόσο, με μια παράλογη ακροβασία και κατόπιν έντονης προσπάθειας από τον εισαγγελέα της έδρας και την πρόεδρο, οι τέσσερις αστυνομικοί αθωώθηκαν, με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3, παρ’ όλο που τα ίδια τεκμήρια αποδεικνύουν την πραγματική συμβολή τους στον φόνο του Ζακ.

Ίσως να έχει κι αυτό μια σημασία για την εκτίμηση αυτών των πράξεων και παραλείψεων της δικαστικής εξουσίας: Στην έδρα του Α.Π. σήμερα παρίστατο ως εισαγγελέας η, διαβόητη για την υποστήριξη που προσπάθησε να παράσχει στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο