Ουκρανία: 1 χρόνος πολέμου | Οι άνθρωποι κάτω από την μπότα της ρωσικής εισβολής

Στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ολική εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Ένας χρόνος αιματοχυσίας που συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλες και όλους. Θεωρούμε κρίσιμο σήμερα να δώσουμε το δημόσιο βήμα στους ίδιους τους ανθρωπους που βρέθηκαν από τις πρώτες μέρες στο κέντρο του πολέμου ώστε να μας μεταφέρουν απευθείας το τι συμβαίνει, σπάζοντας την αλυσίδα διαφόρων ψευδών ειδήσεων που βρίσκουν τον χώρο να αναπαραχθούν.

4 διαφορετικά διαδικτυακά εγχειρήματα ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε στη διοργάνωση της παρούσας εκδήλωσης, μιλώντας απευθείας με τους από-τα-κάτω!

Μαζί μας θα βρίσκονται και θα μιλήσουν οι πρόσφυγες:

  • Yuliia Leites (Ουκρανία, φεμινιστική αντίσταση)
  • Artem Prolubnikov (Ρωσία, “Μαύρη Κοπερατίβα”)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Φλεβάρη, στις 19:00

Πολιτιστικό κέντρο ΑΡΜΑΖΙ, Ηπείρου 60 και Ακακιών (είσοδος από τον πεζόδρομο), 2ος όροφος

Η Γιούλια Λέιτες (Yuliia Leites) είναι ψυχαναλύτρια-ψυχοθεραπεύτρια. Ως θεραπεύτρια εργάζεται τόσο με Ουκρανούς (ΜΚΟ, στρατιώτες) όσο και με Ρώσους (της αντιπολεμικής και ενεργητικής αντίστασης στο αυταρχικό καθεστώς της χώρας τους). Η Γιούλια θα εστιάσει σε κάποια βασικά σημεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Θα μιλήσει για την καθημερινή αντίσταση του ουκρανικού λαού, την εκτεταμένη αλληλοβοήθεια και αυτοοργάνωση του πληθυσμού που λαμβάνει χώρα, καθώς και για τις προοπτικές της ρωσικής φεμινιστικής αντιπολεμικής αντίστασης.

Ο Αρτιόμ Προλουμπνίκοφ (Artem Prolubnikov) είναι από τους ιδρυτές της Μαύρης Κοπερατίβας –ένα από τα πρωτοποριακά καφενεία στη Μόσχα που συγκροτήθηκε ως αυτοδιαχειριζόμενη από τους εργαζόμενους επιχείρηση. Yπήρξε ενεργός ακτιβιστής, από το 2011 στη Ρωσία, κυρίως στην οργανωτική δουλειά με καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα, όπως τοξικοεξαρτημένους έφηβους και αστέγους, καθώς και στον χώρο των πολιτικών δικαιωμάτων. Θα μας μιλήσει για τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και για την αντίσταση των απλών ανθρώπων – φυγόστρατων, διωκόμενων διαδηλωτών και αντικαθεστωτικών.

  • Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό
  • Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και ΖΩΝΤΑΝΑ από το κανάλι του omniatv: https://www.youtube.com/@omniatv/streams
  • Οι εισηγήσεις θα γίνουν στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά

Ευχαριστούμε το ελληνο-γεωργιανό πολιτιστικό κέντρο «Αρμάζι» για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας

— (20-26/02) Διεθνής εβδομάδα δράσεων για τον ένα χρόνο πολέμου — αλληλεγγύης στην Ουκρανία & ενάντια στη ρωσική εισβολή —

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Ελευθεριακός τόπος & εκδόσεις Αυτολεξεί | omniatv | Elaliberta | Περιοδικό Τέσσερα

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο