Ποινή επίπληξης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό του ΔΣΑ στη δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη

Η δικηγόρος χαρακτηρίζει την απόφαση «Άδικη γιατί ανοίγει το δρόμο της φίμωσης του συνηγόρου».

Μετά από μία αναβολή και την εξέταση της καταγγελίας κατά της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη σε δύο συνεδριάσεις, το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επέβαλε την ποινή της επίπληξης στη δικηγόρο.

Η πειθαρχική διαδικασία είχε εκκινηθεί από καταγγελία συναδέλφου της, με βάση μια διατύπωση της θέσης των πελατών που εκπροσωπούσε η Α. Λεγάκη, η οποία περιλαμβανόταν σε ένα εξώδικο.

Η δικηγόρος δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού, χαρακτηρίζοντάς την «Άδικη γιατί ανοίγει το δρόμο της φίμωσης του συνηγόρου» και «στερεί από τον πολίτη το τελευταίο του καταφύγιο νομιμότητας».

Η δήλωση της Αντωνίας Λεγάκη:

Το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, ολοκληρώθηκε προχθές και με καταδίκασε επιβάλλοντάς μου την ποινή της επίπληξης (αιτιολογία θα ξέρω μετά την καθαρογραφή της απόφασης)

Παρά το γεγονός ότι η εντολέας μου, εμφανίστηκε και κατέθεσε ότι η ίδια και οι συνεργάτες της μου είχαν δώσει την εντολή να συντάξω το εξώδικο με την συγκεκριμένη καταγγελία.

Παρά το γεγονός ότι, νομικά, δεοντολογικά και ηθικά, οφείλω πάντα να περιλαμβάνω στα δικόγραφα τις καταγγελίες των εντολέων μου, αλλιώς είμαι ένοχη απιστίας.

Παρά το γεγονός ότι ο δημόσιος οργανισμός τον οποίο αφορούσε η καταγγελία, εξέδωσε την άδεια λειτουργίας που καθυστερούσε δύο χρόνια, αμέσως μετά την επίδοση του καταγγελτικού εξωδίκου…

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει αμεση επίπτωση στη δουλειά μου, θα ασκήσω όμως έφεση γιατί είναι Άδικη. Γιατί ανοίγει το δρόμο της φίμωσης του συνηγόρου, ο οποίος θα πρέπει να σταθμίζει κάθε φορά αν θα γράψει στο δικόγραφο την καταγγελία του πολίτη ενάντια στο κράτος και τους κοινωνικοοικονομικά ισχυρούς ή θα ρισκάρει τη δουλειά του, την ίδια του την ιδιότητα. Κι έτσι είναι ο πολίτης που στερείται το τελευταίο του καταφύγιο νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, εγώ αυτόν τον κίνδυνο τον αναλαμβάνω. Παραμένω υπερασπίστρια, περήφανη για την επιλογή μου.

Ευχαριστώ πολύ όλους για την αλληλεγγύη, να ξέρετε έχει για μένα μεγάλη σημασία, ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμης μου σ’ αυτή τη μάχη, μου το δώσατε εσείς.

Αντωνία Λεγάκη

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο