Ανακοίνωση του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Φύσσας» για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

«Η καταδίκη τους ως εγκληματική οργάνωση το 2020 ήταν μια πρωτοφανής για την ελληνική ιστορία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και ευρύτερα όλης της δημοκρατικής κοινωνίας. Και ήταν νίκη όχι γιατί πάταξε οριστικά την Χ.Α. και τον φασισμό, αλλά επειδή επετεύχθη κόντρα στους βαθύτατους δεσμούς που έχουν οι φασίστες με κομμάτια του κράτους από αρχής της ύπαρξής τους.»

Η αποφυλάκιση του αρχιεγκληματία Μιχαλολιάκου είναι σκανδαλώδης και εξοργιστική. Ο Μιχαλολιάκος, που δημιούργησε και ηγήθηκε της Χ.Α. ως απόλυτος αρχηγός και ανέλαβε δημόσια την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης, αποφυλακίστηκε λαμβάνοντας ευεργετική μεταχείριση από τις δικαστικές αρχές.

Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι το πιο πιστό σκυλί του συστήματος και γι’ αυτό ανταμείβονται. Με χρηματοδότηση, με κάλυψη, με μετριασμένες διώξεις όπου δε γίνεται διαφορετικά, με μέτριες ποινές, με προνομιακή μεταχείριση εντός φυλακής, με πρόωρες αποφυλακίσεις.

Η Χ.Α. όλα αυτά τα χρόνια παραπαίει, πλην όμως αποτελεί ενεργή (εγκληματική) οργάνωση μέσα κι έξω από τη φυλακή. Λειτουργεί γραφεία, κάνει δράσεις και προσπαθεί να αναδιοργανωθεί υπόγεια, με την ανοχή των κρατικών μηχανισμών, όπως έπραξε και στο παρελθόν.

Η καταδίκη τους ως εγκληματική οργάνωση το 2020 ήταν μια πρωτοφανής για την ελληνική ιστορία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και ευρύτερα όλης της δημοκρατικής κοινωνίας. Και ήταν νίκη όχι γιατί πάταξε οριστικά την Χ.Α. και τον φασισμό, αλλά επειδή επετεύχθη κόντρα στους βαθύτατους δεσμούς που έχουν οι φασίστες με κομμάτια του κράτους από αρχής της ύπαρξής τους.

Γι’ αυτό η νίκη αυτή συνιστά παρακαταθήκη και απόδειξη ότι το αντιφασιστικό κίνημα όταν είναι ενωμένο, επειδή εκφράζει την πλειονότητα της κοινωνίας ενάντια στους παρακρατικούς σχεδιασμούς, δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί.

Η Χ.Α. είναι η πραγματική και η μεγαλύτερη εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της χώρας και όποιος από θέση εξουσίας ρίχνει νερό στο μύλο της, είναι συνένοχος στα επόμενα εγκλήματα που θα διαπράξει, με αυτό ή με άλλο όνομα.

Το σίγουρο είναι ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Στις δικαστικές αίθουσες, στις πλατείες, στους χώρους εργασίας, στον δημόσιο χώρο. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα τους τσακίσουμε όπως ο Παύλος.

Καλούμε όλη την αντιφασιστική και ευρύτερα τη δημοκρατική κοινωνία να αντισταθούμε στους φασίστες και όσους θέλουν να τους επαναφέρουν στο προσκήνιο!

Ο Παύλος ζεί! Τσακίστε τους ναζί!

Η υπόθεση του Παύλου, υπόθεση όλων μας!

Σύλλογος Πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας”

3/5/2024

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο