Δίκη «Κιβωτού»: Ενστάσεις για την παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας

Με τη συζήτηση των ενστάσεων της υπεράσπισης κατά της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας (και την απόρριψή τους εκτός από μία περίπτωση) συνεχίστηκε για τέταρτη μέρα η δίκη για την πρώτη δικογραφία σχετικά με όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στην αίθουσα 4 του προκάτ κτιρίου ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί σήμερα η 4η ημέρα της δίκης του ιερέα Αντώνη Παπανικολάου και των εφτά ακόμα στελεχών των δομών της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Ο βροχερός καιρός και το υγρό συννεφιασμένο αεράκι που έμπαινε στην δικαστική αίθουσα απευθείας από το παρακείμενο άλσος Πολυγώνου, όξυνε τον κόμπο στο στομάχι που προκαλεί μια υπόθεση με αντικείμενο τις καταγγελίες παιδιών για τη σε βάρος τους συστηματική κακοποίηση.

Το κοινό που παρακολουθούσε είχε μοιραστεί στην αίθουσα, στοιχισμένο πίσω από τα έδρανα της υπεράσπισης ή την υποστήριξη κατηγορίας ανάλογα με τον βαθμό εγγύτητας στην κάθε πλευρά.

Από την αίθουσα απουσίαζε ο βασικός κατηγορούμενος λόγω επαγγελματικών/ιερατικών του υποχρεώσεων ωστόσο η τριμελής ομάδα της νομικής του υπεράσπισης υπερκάλυψε το κενό δίνοντας δυναμική μάχη προκειμένου οι να γίνουν δεκτές οι αντιρρήσεις της σε σχέση με τη νομιμοποίηση της παράστασης για την υποστήριξη της κατηγορίας. Έπειτα από τη σχετική ανταλλαγή νομικών επιχειρημάτων η έδρα αποφάσισε ότι σε μία από τις περιπτώσεις της δικογραφίας πράγματι δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις.

Σε αυτή τη συζήτηση εξαντλήθηκε η δικάσιμος ενώ η αποδεικτική διαδικασία με την κατάθεση της πρώτης μάρτυρα αναμένεται να ξεκινήσει κατά την 5η συνεδρίαση, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο