Αθώοι οι Εννέα της Πύλου μετά από 11 μήνες προφυλάκισης

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δολοφονία περίπου 650 προσφύγων και μεταναστών ανοιχτά της Πύλου, στις 14.06.2023, σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, διαπίστωσε το προφανές. Ότι το ελληνικό κράτος δε θα έπρεπε να έχει ασκήσει διώξεις, πόσο μάλλον να δικάσει εννέα από τους επιζώντες, για “εγκλήματα” που δήθεν τελέστηκαν εκτός συνόρων.

Από την αρχή της δικασίμου, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν εκ νέου, με πλήρη τεκμηρίωση, ένσταση επί της δικαιοδοσίας της Ελλάδας να δικάσει τους εννέα ναυαγούς. Η προηγούμενη σχετική ένσταση είχε υποβληθεί εναντίον της προφυλάκισης των εννέα, από την πρώτη ομάδα αυτεπαγγέλτως διορισθέντων συνηγόρων, και είχε τότε απορριφθεί.
Σήμερα, η εισαγγελέας της έδρας έλαβε υπόψη της τη νομική τεκμηρίωση της ένστασης, και πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, πρόταση που έγινε δεκτή από την πρόεδρο και τη σύνθεση του δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι δήλωσαν ανακούφιση από την παύση αυτής της παράλογης και παράνομης δίωξης, και εφιστούν την προσοχή μας στην εν εξελίξει δικογραφία για τις ευθύνες του Λιμενικού ως προς το ναυάγιο, η οποία βρίσκεται στα χέρια του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Οι εννέα επιζώντες του ναυαγίου θα αφεθούν μεν ελεύθεροι από τη Σκύλλα των ελληνικών φυλακών, για να πέσουν στη Χάρυβδη του ελληνικού συστήματος ασύλου.

Ως omniatv, συνεχίζουμε να θεωρούμε καθήκον μας το ρεπορτάζ και την έρευνα για το ναυάγιο της Πύλου, και σας ευχαριστούμε για τη στήριξη σας.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο