Περιφερόμενος θίασος φασιστών σε λαϊκή συνέλευση στη Λακωνία

 

Φορούσαν όλοι μαύρες στολές και μπότες ενώ στην μπλούζα τους έγραφε Χρυσή Αυγή και την Κ.Ο που ανήκαν και μοίραζαν φυλλάδια και εφημερίδες. Ήταν μαζεμένοι προφανώς από άλλες περιοχές της Λακωνίας και όχι από τον Δήμο Ευρώτα μια και κανείς δεν τους γνώριζε.

Είχαν προσκαλεστεί προφανώς από κάποιον γνωστό για τις πεποιθήσεις του που διαμένει το τελευταίο διάστημα στη Σκάλα,ο οποίος κατά λόγω είπε:έλα μωρέ άνθρωποι είναι και αυτοί ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν,προφανώς για να ξεγελάσει τους υπόλοιπους .

Απαίτησαν να παρευρεθούν στην συνέλευση.Πολύ από τους παρευρισκόμενους αντέδρασαν και δήλωσαν πως δεν μπαίνουν στην λογική να συνδιαλλεχτούν με τους φασίστες και απαίτησαν από τους διοργανωτές να τους ζητήσουν να φύγουν ή ν’ακυρώσουν τη συνάντηση .

Παρόλα αυτά δεν εισακούστηκαν και η συνέλευση έγινε μ’ όλους αυτούς μέσα ενώ ένα σημαντικό κομμάτι ανθρώπων αριστερών αποχώρησαν φανερά θυμωμένοι.

Δυστυχώς εκτός από ανθρώπους που είναι δεξιοί έμειναν και κάποιοι που δεν θα το περίμενε κανείς ,έχοντας το επιχείρημα ότι θα δίναμε την εντύπωση ότι τους φοβόμαστε και ότι δεν έχουμε επιχειρήματα να τους αντιμετωπίσουμε.

Από την άλλη δεν μπόρεσαν ν’αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο τους νομιμοποίησαν και τους έδωσαν το ελεύθερο να έρχονται όποτε τους γουστάρει και να κάνουν την προπαγάνδα τους.
Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι στόχος τους ήταν οι νέοι ,γι’αυτό και το προκλητικό τους ντύσιμο,γι’ αυτό και το μοίρασμα εφημερίδων και φυλλαδίων καθώς και η συμπεριφορά τους μέσα στην συνέλευση ,που όπως έμαθα αργότερα από παρευρισκόμενο δεν έκαναν φασαρία ,θέλοντας να δείξουν τα καλά παιδιά.

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται πόσο ανιστόρητοι είμαστε, ξεχνάμε τα παθήματα του παρελθόντος.Η χρυσή Αυγή τρανό παράδειγμα του ελληνικού βούρκου , της δολοφονίας μεταναστών και της ανεξέλεγκτη δράσης παρακρατικών στις γραμμές των ΜΑΤ. Ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να έχουμε καμιά ανοχή στους φασίστες γιατί σε εποχές κρίσης βρίσκουν πρόσφορο έδαφος .Ας πάρουμε παράδειγμα την Γερμανία και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία μια και η αριστερά της εποχής δεν τους αντιμετώπισε όταν θα έπρεπε. Με αποτέλεσμα το ολοκαύτωμα και εκατομμύρια νεκρούς στα χαρακώματα και τους θαλάμους αερίων.

Υπήρξε εκ των υστέρων βέβαια μια προσπάθεια όσων παρέμειναν στην συνέλευση να βρουν λύση για τις επόμενες συγκεντρώσεις χωρίς να τους έχουν μες τα πόδια τους.Μένει να δούμε αν θα υπάρξει αποτέλεσμα .

Μετά το τέλος της συνέλευσης ,υπήρξε κάποια συνάντηση σε καφετέρια μελών της συνέλευσης που όμως δεν γνωρίζω τι ακριβώς ειπώθηκε μια και δεν προσκαλέστηκα προφανώς επειδή είχα αποχωρήσει διαφωνώντας.

Εκτός άλλων αξίζει βέβαια να σημειώσουμε την ταυτότητα κάποιων από αυτούς που κάλεσαν την συνέλευση πολιτών. Οι περισσότεροι από αυτούς σκοπεύουν στην ίδρυση κάποιας τοπικής κίνησης νεολαίας όπου θα συμμετέχει στις τοπικές εκλογές. Το περασμένο καλοκαίρι όταν το κίνημα των αγανακτισμένων ήταν ακόμα ζωντανό έρχονταν στις γενικές συνελεύσεις με καθαρό στόχο την μετατροπή της συνέλευσης σε κίνηση πολιτών , τάχα μου ανεξάρτητη.

Λίγους μήνες μετά με τα φασιστικά ανθρωποειδή να έχουν καλεστεί στην συνέλευση (γεννάει απορίες από ποιον) Τα ίδια άτομα έμειναν μέσα στην συνέλευση να συνδιαλλαγούν μαζί τους.

Η φασιστική πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Την επόμενη φορά που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ή άλλων φασιστικών οργανώσεων εμφανιστούν στην συνέλευση ακόμα και στο χωριό γενικότερα , η απάντηση πρέπει να είναι μία και αποτελεσματική. Η ανοχή στους φασίστες ισοδυναμεί με την συνενοχή. Ο δε διάλογος με τους εχθρούς της ελευθερίας ισοδυναμεί με το ολοκαύτωμα και τα εκατομμύρια νεκρούς του ναζισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Να ξέρουν καλά οι μαχαιροβγάλτες απόγονοι των δοσίλογων την εποχή της ναζιστικής κατοχής ότι δεν πρόκειται να τους ανεχτούμε

Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ποιες συνθήκες γεννάνε τον φασισμό και να τις πνίξουμε πριν να είναι αργά. Καλούμε όλους τους φορείς σε επαγρύπνηση και κοινή δράση ενάντια στους νεοναζί στην περιοχή μας.

Η συντριβή του νεοναζισμού είναι καθήκον κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου

Αντιφασιστική δράση σημαίνει επίθεση

απο εδω

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο