Συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών αποσιωπούνται ή χρεώνονται στον αναρχικό χώρο

 

Η πρώτη αναφορά για τέτοιου είδους επίθεση έρχεται στις 19 Οκτωβρίου 2011 κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στην οδό Πανεπιστημίου ομάδα ατόμων που φορούσε μαύρα και γαλάζια ρούχα επιτίθεται σε μητέρα που περπατούσε στο δρόμο μαζί με την ανήλικη κόρη της. Η κόρη της στο παρελθόν είχε σχέσεις με την χρυσή αυγή, από την οποία αργότερα απειλούνταν μαζί με την μητέρα της, τόσο μέσω facebook όσο και όταν επιχειρούσε να περάσει από την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. 

Η ανήλικη της κόρη έφαγε μερικές “ψιλές” από τον επικεφαλής της ομάδας. Όταν τους εξήγησαν πως δε σχετίζονται πλέον με την εν λόγω οργάνωση ένας άλλος είπε “τα κινητά”. Οι 20 άγνωστοι άρπαξαν τα κινητά τηλέφωνα από μητέρα και κόρη, και έπειτα απομακρύνθηκαν. 

Δεν είμαι σε θέση να εξακριβώσω την δημοσιογραφική πληροφορία που αναφέρει πως τα εν λόγω άτομα ανήκουν σε ομάδα “Αυτόνομων εθνικιστών” που στο παρελθόν μετείχε της χρυσής αυγής. 

 alt

Σε ότι αφορά την δεύτερη πανομοιότυπη περίπτωση οι πληροφορίες είναι περισσότερες και πιο σαφείς. 27 Οκτωβρίου 2011… Κάτι τρέχει στην Πλατεία Αττικής. Η γνωστή “Βέτα” της χρυσής αυγής έχει πληροφορίες πως κάτι συμβαίνει με τον “Γιάννο” (πιτσιρικάς της χρυσής αυγής). 

Λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα η γνωστή για την παρακρατική της δράση με επιθέσεις σε κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα, Θέμις Σκορδέλη απαντά: 

alto giannos xtυπηθηκε απο αναρχικους χθες το βραδυ στη ν πλ. αττικησ. χθες το βραδυ 30 αναρχικοι εσκασαν στηννπλατιεα κρατωντας ελληνικες σημαιες και την τελευταια εφημεριδα της ΧΑ προσποιουμενοι οτι ειναι χρυσαυγιτεσ. εκει ησαν 2 μεγαλες γυναικεσ και ενασ αντρασ και πηγαν να τους δωσουν ταχα την εφημεριδα και οταν η μια κυρια πηγε να την παρει της ειπανε θελεις εφημεριδα φασιστρια και αρχισαν και οι 30 με σιδηρολοστους να τους βαρανε. την μια μεγαλυτερη γυναικα την ειχαν βαλλει κατω και την παταγανε με τισ αρβυλες τουσ. ο γιαννος με τον γιωργο ηταν λιγο πιο κατω και φευγοντας τους την πεσαεν. ο γιαννος ειναι πολυ χτυπημενος η μια γυναικα και ο γιαννος φυγανε με ασθενοφορο στο ΚΑΤ.

Η επίθεση λοιπόν χρεώνεται σε “αναρχικούς που ντύθηκαν εθνικιστές” (!). Με εντολές ανωτέρων της χρυσής αυγής επιχειρείτε η αποσιώπηση του γεγονότος, και πολλά σχόλια σε προφίλ ακροδεξιών διαγράφονται. 

Το γνωστό “πρωτοπαλίκαρο” Ηλίας Πλαπούτας της χρυσής αυγής, που πρωταγωνιστούσε σε πολλά βίντεο με επιθέσεις κατά πολιτών, έρχεται σε διαφωνία με τους “ανώτερους” της χρυσής αυγής και πλέον με τον χαρακτηρισμό “νούμερο” παίρνει πόδι από την ακροδεξιά οργάνωση. 

alt

alt

Στο προφίλ της Βέτας δημοσιεύεται η παρακάτω ανακοίνωση από την οποία έχουν διαγραφεί πολλές απαντήσεις:

alt

Και ο Πλαπούτας απαντά:

alt

Προφανώς θα παραμείνει άγνωστο ποιο ήταν το “λάθος” που οδήγησε στον διωγμό του συγκεκριμένου ατόμου. 

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε πριν λίγους μήνες στην ιστοσελίδα των “Αυτόνομων Εθνικιστών”ο  διωκόμενος επί 4 έτη και καταδικασμένος με 21 χρόνια φυλάκισης για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας “Περίανδρος της Χρυσής Αυγής” (Αντώνης Ανδρουτσόπουλος), διαχώρισε τη θέση του από το ακροδεξιό κόμμα με την κατηγορία ότι δε του στάθηκε κατά την διάρκεια της 12ετούς δίωξης του, και ότι “μετατρέπει τους εθνικιστές σε κρατιστές, και αμόρφωτους χομπίστες ενός αστικού πατριωτισμού”.

Η ανακοίνωση αυτή αποσιωπήθηκε από την Χ.Α.. Ταυτόχρονα πολλοί ακροδεξιοί αποχώρησαν και εντάχθηκαν στους “Αυτόνομους”. 

Φαίνεται πως η ώρα των συγκρούσεων έχει αρχίσει.

 

Λίγο μετά από τη δημοσίευση αυτού του άρθρου… Ξυδάκι..

alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο