10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

εργασιακό δελτίο 3/11/2011

 

.

.

.

.

Τραπεζίτες στην κυβέρνηση????

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters από πηγές στη κυβέρνηση, μία μικρή ομάδα στελεχών της κυβέρνησης προετοιμάζουν πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το Reuters τονίζει πως αυτή η ομάδα προσπαθεί να πείσει τον Πρωθυπουργό σε παραίτηση ωστέ να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τον Λ. Παπαδήμο επικεφαλή μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

Ενωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Ενωσις Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Ενωση Τεχνικών Ημερησίου & Περιοδικού Τύπου Αθηνών

Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Με συντριπτική πλειοψηφία η συνέλευση των εργαζομένων στην “Ελευθεροτυπία” (Χ.Κ. Τεγόπουλος & Φωτοεκδοτική) που πραγματοποιήθηκε χθες αποφάσισε να προτείνει στις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ) την κήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας από σήμερα (3/11/11) το μεσημέρι στις 12 έως την ίδια ώρα αύριο, την οποιά τα Σωματεία αποδέχτηκαν και πραγματοποιούν.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμη:

– Να ζητήσει από το Διασωματειακό την κήρυξη 48ωρης απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία

– Να καταθέσουν όλοι οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα γι ατην καταβολή των μέχρι τώρα οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) και

– να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της επίσχεσης εργασίας.

Επίσης όλα τα παραπάνω γίνονται αποδεκτά από τις Ενώσεις μας.

Οι συνάδελφοι σταθμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας και αντιδρώντας στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας, σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της, αγωνίζονται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την έκδοση της εφημερίδας με αξιοπρέπεια και πλήρη κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να είναι τα μόνιμα θύματα μεταξύ της εργοδοσίας, του τραπεζικού συστήματος και της πολιτικής εξουσίας.

Καλούν την επιχείρηση και τη διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας ενόψει και της κλιμακούμενης κινητοποίησης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ιδόιτη η ανοχή και η καλή πίστη που ως τώρα επέδειξαν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να ληφθούν ως αδυναμία.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=323220

.

.

.

.

Με την παροχή 44 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015 σε παρόχους που θα ανταγωνιστούν σκληρά για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται περισσότερους σπουδαστές, το υπουργείο εγκαινιάζει ένα σύστημα εκπαίδευσης που έχει κατηγορηθεί σκληρά και έχει ήδη οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα για τη δημόσια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κουπόνι ανιστοιχεί σε 734 ευρώ, ποσό που ισούται με τα δίδακτρα δύο εξαμήνων δημοσίων ΙΕΚ, ενώ για τα ιδιωτικά αποτελεί μέρος των διδάκτρων (που ποικίλλουν) και πάντως «δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 734 ευρώ», τα οποία θα διατίθενται σε δύο δόσεις.

Κάθε χρόνο θα χορηγούνται με το κουπόνι 14.000 καταρτιζόμενοι, οι οποίοι θα επιλέγονται με κριτήρια κοινωνικά, εισοδηματικά και γεωγραφικά αλλά και βάσει της ειδικότητας που έχουν επιλέξει. Για τις τελευταίες το υπουργείο ανακοίνωσε 20 ειδικότητες με τις οποίες οι καταρτιζόμενοι θα κερδίσουν επιπλέον 20 μονάδες. Αφορούν τουριστικές υπηρεσίες, τρόφιμα, περιβάλλον, αξιοποίηση φυτικού και ζωικού πλούτου, πληροφορική, οικονομία και διοίκηση, μηχανολογία – ηλεκτρολογία – ηλεκτρονική και λοιπές ειδικότητες.

Οσο για τα κριτήρια, στα εισοδηματικά προβλέπεται, μεταξύ άλλων, το πλαφόν των 16.000 ευρώ πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα του καταρτιζόμενου και 32.000 ευρώ των γονέων του σε περίπτωση που θεωρείται προστατευόμενο μέλος (υπάρχουν τρεις κατηγορίες με αντίστοιχο αριθμό μορίων). Στα δε κοινωνικά κριτήρια περιλαμβάνονται αναπηρία, έλλειψη γονέα, τριτεκνία-πολυτεκνία κ.ά.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=323095

.

.

.

.

.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα για υποψήφιους νέους καινοτόμους επιχειρηματίες. Υποβλήθηκαν προτάσεις 4πλάσιες του προϋπολογισμού που έφτανε στα 30 εκατ. ευρώ.

Στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» υποβλήθηκαν 1.170 επενδυτικές προτάσεις, μέσω Διαδικτύου. Το 64% (750 επιχειρήσεις) αφορά υπό σύσταση εταιρείες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων ανέρχεται σε 192,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η επιδότηση που αντιστοιχεί είναι 115,7 εκατ. ευρώ και υπερκαλύπτει κατά 4 φορές τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος (στα 30 εκατ. ευρώ).

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=323071

.

.

.

..

Υπογράφτηκε η σύμβαση στον ΟΤΕ για μείωση μισθών 11% και ωραρίου 12,5%

Με μείωση των αποδοχών κατά 11% και ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,5% σφραγίστηκε η συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας.

Η διοίκηση της εταιρείας και η ΟΜΕ – ΟΤΕ υπέγραψαν χθες τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα εξοικονομήσει στον Οργανισμό 160 εκατομμύρια ευρώ από το κόστος της μισθοδοσίας σε βάθος τριετίας και θα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας γι’ αυτό το διάστημα.

Η σύμβαση μεταξύ άλλων προβλέπει:

* Εξασφάλιση της απασχόλησης για το τακτικό προσωπικό. Η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους ούτε θα επιβάλει εκ περιτροπής εργασία κατά τη διάρκεια ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης.

* Μείωση κόστους προσωπικού. Οι μισθολογικές βαθμίδες θα είναι μειωμένες κατά 12% το 2012, κατά 11% το 2013 και κατά 10% το 2014 έναντι των σημερινών, και επανέρχονται στα σημερινά επίπεδα από 1.1.2015.

* Μείωση εβδομαδιαίου ωραρίου. Το ωράριο πλήρους απασχόλησης διαμορφώνεται σε 35 ώρες εβδομαδιαίως κατά την τριετία 2012-2014 από 40 που είναι σήμερα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=323122

.

.

.

.

Αστυνομικές δυνάμεις σε εργοστάσιο στη Γέφυρα

Τη συνδρομή των δυνάμεων της αστυνομίας ζήτησε για δεύτερη μέρα η διοίκηση του εργοστασίου σωληνών TRASTIC που είναι εγκατεστημένη στο πρώην εργοστάσιο ΕΛΛΕΝΙΤ στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να σπάσει την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Αυτή τη στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο ενώ φορτηγά μισθωμένα από την εργοδοσία προσπαθούν να βγάλουν εμπορεύματα από το κτίριο. Οι εργαζόμενοι είναι στην είσοδο του εργοστασίου ενώ στο σημείο φτάνουν μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Χτες, σύμφωνα με τους εργαζόμενους η διοίκηση προσπάθησε να βγάλει εμπορεύματα από το κτίριο την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι άλλοι από τον Ιούνη και άλλοι από τον Αύγουστο, απέτρεψαν το φορτηγό ενώ αφού το ξεφόρτωσαν το άφησαν να αποχωρήσει. Την αστυνομία είχε καλέσει η διευθύντρια του εργοστασίου η οποία απειλούσε θεούς και δαίμονες ότι θα παει στην εισαγγελία και ότι θα καταθέσει μήνυση στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου.

http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

Εκανε πίσω η ΝΕΛ, θα εφαρμόσει τις συλλογικές συμβάσεις

Αναχώρησαν χθες τα πλοία της ΝΕΛ για τον προορισμό τους, μετά την απομάκρυνση των συνδικαλιστών ναυτεργατών από τους καταπέλτες, καθώς, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η εταιρεία την ενημέρωσε ότι θα εφαρμόσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) του 2010 και του 2011 για τα πληρώματά της.

Η ΝΕΛ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει την πρόθεσή της να εφαρμόσει την «παράνομη ΣΣΕ», όπως την αποκαλεί, αναμένοντας όμως τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων στα οποία έχει προσφύγει.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=323123

.

.

.

.

Τα ταμεία του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη απέκλεισαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

alt

632 αλιευτικά σκάφη διαλύονται και βγαίνουν εκτός αλιείας

Πολιτική μαζικής καταστροφής των μικρομεσαίων αλιευτικών σκαφών ακολουθεί η κυβέρνηση με τις επιδοτήσεις της ΕΕ. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης υπέγραψε πρόσφατα απόφαση για να διαλυθούν άλλα 632 αλιευτικά σκάφη με επιδότηση συνολικού ύψους 40,7 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες, αφού τα αλιευτικά σκάφη θα πρέπει μέχρι τέλος Φλεβάρη του 2012 να έχουν διαλυθεί. Να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες περίπου είχε υπογραφεί αντίστοιχη απόφαση από τον Χ. Παμπούκη για τη διάλυση 315 αλιευτικών σκαφών, συνολικού ύψους 18,7 εκατ. ευρώ.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6523921&publDate=3/11/2011

.

.

.

.

.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) ο όγκος των πωλήσεων από τα κάθε είδους καταστήματα λιανικής, στο 8μηνο Γενάρη με Αύγουστο του 2011 κατέγραψε παραπέρα πτώση 10,3%, γεγονός που έχει να κάνει με την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, τη συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων, με τη μαζική ανεργία και τη φτώχεια, την αύξηση της φοροληστείας και μέσω των κάθε είδους φόρων πάνω στη λαϊκή κατανάλωση.

Οι ρυθμοί της κατρακύλας στις επιμέρους κατηγορίες διαμορφώνονται ως εξής:

Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ): 4,4%

Ενδυση – υπόδηση: 16,8%

Τρόφιμα – ποτά – καπνός: 13,2%

Φαρμακευτικά – καλλυντικά: 11,3%

Επιπλα – οικιακός εξοπλισμός: 17,3%

Καύσιμα: 15,8%

Βιβλία – χαρτικά: 4,3%.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6523846&publDate=3/11/2011

.

.

.

.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/11/pc.htmlalt

Όπως λέγαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση μας πριν μια ώρα, οι μέρες του Γιωργάκη είναι μετρημέρες. Για την ακρίβεια, οι ώρες του Γιωργάκη είναι μετρημένες.

ΥΓ1: Γιατί το χρηματιστήριο της Ελλάδας ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ αυτή τη στιγμή; (Διότι η ντόπια ολιγαρχία απαλλάσσεται από τον κίνδυνο -για αυτήν- του δημοψηφίσματος)

ΥΓ2: Τώρα είναι που φαίνεται η “γύμνια” του λαικού κινήματος, καθώς είναι φανερή η ανάγκη για ανατροπή της άρχουσας τάξης, αλλά είναι εξίσου φανερό ότι ο λαός είναι ακόμα ανοργάνωτος. Ετσι, απλά κάθεται και παρακολουθεί περισσότερο τα γεγονότα, αφήνοντας στις διάφορες “φατρίες” της άρχουσας τάξης να πλακώνονται μεταξύ τους, για το ποιος θα κάνει κουμάντο από εδώ και πέρα.

Δυστυχώς, όλες αυτές οι φατρίες έχουν στο μυαλό τους το ίδιο πράγμα, σε διάφορες παραλλαγές: Το πώς θα μας ρημάξουν (παρεμπιπτόντως, σήμερα είδα ότι ο Βενιζέλος βγήκε από το νοσοκομείο -”θεραπεύτηκε” φαίνεται. Και μάλιστα άλλαξε και γνώμη για το δημοψήφισμα, που πριν την “ασθένεια” του το υποστήριζε “ένθερμα”).

ΤΩΡΑ είναι λοιπόν η ώρα για το λαό να εξεγερθεί και να διεκδικήσει και αυτός την εξουσία, με βάση τα δικά του συμφέροντα (στάση πληρωμών, έξοδο από ευρώ, κτλ, κτλ, κτλ). Τα περιθώρια (χρονικά και πολιτικά) είναι στενά. Μπορεί να το κάνει;

.

.

.

.

.

.

.

.

Τεταρτη πρωί: Έγινε αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένων από συντρόφους στον Ευαγγελισμό και στο Λαϊκό για το θέμα της αντιμετώπισης κρατουμένων που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, από τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους ενίοτε ακόμα και σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές.

Η αφορμή ήταν η άθλια συμπεριφορά “γιατρού” του Γεν. Κρατικού απέναντι στη Στ. Αντωνίου (η γιατρός αρνήθηκε να κάνει σωστά τις εξετάσεις που χρειαζόταν και έπειτα ανακοίνωσε “Σιγά μην ασχοληθώ με την κρατούμενη”), αλλά έγινε αναφορά και στην αντιμετώπιση που είχε συναντήσει και ο Σ. Ξηρός, ο Σ. Σεϊσίδης και ο Κ. Γουρνάς.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1350531

.

.

.

.

Εξώδικο που αφορά τις διαδικασίες συνταγογράφησης στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλγος Αθηνών (ΙΣΑ) κατά του προέδρου του Οργανισμού Γεράσιμου Βουδούρη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και της γ.γ. του υπουργείου Αθηνάς Δρέττα.

«Παρά τη ρητή διάταξη νόμου, με εντολή σας στέλνονται email και sms στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, όπως συνταγογραφούν στα βιβλιάρια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή του ΕΟΠΥΥ, φορείς δηλαδή με τους οποίους οι εν λόγω ιατροί δεν έχουν συμβληθεί, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκτέλεση των συνταγών από τα φαρμακεία», αναφέρεται στο εξώδικο.

Με αυτό τον τρόπο, προσθέτει ο ΙΣΑ, οι γιατροί-μέλη του «καλούνται να προβούν σε ιατρικές πράξεις -συνταγογραφία σε βιβλιάρια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ, για τις οποίες δεν νομιμοποιούνται βάση της ισχύουσας νομοθεσίας». Σημειώνει ακόμη ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να τους καλύπτει για μία τέτοια ενέργεια.

Ο ΙΣΑ αναφέρει οτι ο τρόπος αυτός είναι παράνομος, ανορθόδοξος και απαράδεκτα πρόχειρος και ζητά από τους αποδέκτες του εξώδικου να σταματήσουν άμεσα να αποστέλλουν τέτοιες οδηγίες-εντολές.

«Σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν προβείτε στις ανωτέρω ενέργειες θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος απευθυνόμενοι στα αρμόδια Δικαστήρια προς άρση και παράλειψη της προσβολής των δικαιωμάτων των ιατρών – μελών μας», καταλήγει το εξώδικο.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1350522

.

.

.

.

Ένταση προκλήθηκε χτες έξω από το Υπουργείο Υγείας όπου από ώρα είχαν συγκεντρωθεί νοσοκομειακοί γιατροί και γιατροί οι οποίοι  βρίσκονται σε αναμονή για την έναρξη της ειδικότητάς τους.

Στην προσπάθειά τους να μπουν στο Υπουργείο Υγείας εμποδίστηκαν από τους άντρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια. Μετά από σύγκρουση με τα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην είσοδο, οι συγκεντρωμένοι γιατροί και φοιτητές, με τη συνδρομή και την στήριξη των εργαζομένων του Υπουργείου μπήκαν στο κτήριο.

Οι γιατροί που μπήκαν στο Υπουργείο Υγείας συναντήθηκαν με τον γ.γ. του υπουργείου, Χρήστο Πολύζο και τον κύριο Κατριβάνο.

Τα όσα δήλωσε ο κ. Πολύζος φαίνεται πως δεν έπεισαν τους παραβρισκόμενους και χρειάσθηκε η παρέμβαση του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη για να επιστρέψει ο κ. Πολύζος στο γραφείο του.

Στην συνέχεια ο  κ. Πατούλης διάβασε στους συγκεντρωμένους την  επιστολή που ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται να κάνει διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πριν καταθέσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Οι γιατροί αντιδρούν στην αλλαγή του τρόπου απόκτησης της ιατρικής ειδικότητας, η οποία από εδώ και στο εξής θα  γίνεται με εξετάσεις από τις αντίστοιχες επιστημονικές εταιρίες, όπως προβλέπει το  νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Διαμαρτύρονται επίσης για τα  οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης αλλά και την επερχόμενη  αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων
Μαρτυρίες παρευρισκομένων καταγγέλλουν πως υπάρχει ένα παιδί με σπασμένο καρπό και αρκετοί με μώλωπες, ενώ μας ενημέρωσαν πως οι άνδρες των  ΜΑΤ απείλησαν ανοιχτά τους εργαζομένους του Υπουργείου που συμπαραστάθηκαν στους συγκεντρωμένους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως χτες από το πρωί έχει πέσει το blog των εργαζομένων  (http:// aristotelous17.wordpress.com/), και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1350231

.

.

.

.

ΚΟΥΡΗ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

alt

Με τη συμμετοχή της πλειονότητας των συντακτών της εφημερίδας «Αυριανή», πραγματοποιήθηκε προχθες το απόγευμα η Γενική συνέλευση, που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκειά της, έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και τονίσθηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει όλοι οι δημοσιογράφοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι, περισσότερο από ένα χρόνο. Και ενώ ο Γ. Α Κουρής, γνωρίζει την τραγική κατάσταση εξακολουθεί να τους αφήνει απλήρωτους. Την ημέρα της προηγούμενης απεργίας μόνο, τους είχε δώσει 400 ευρώ, ενώ οι οφειλές σε ορισμένους συντάκτες, ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.
Αρχικά, αυτό στο οποίο δόθηκε βάση, ήταν γίνει αίτηση στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα βοηθείας. Η πρόταση αυτή, έγινε ομόφωνα δεκτή, Στη συνέχεια, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δοθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν για την διεκδίκηση των μισθών που δεν έχει καταβάλει η εργοδοσία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα αποφασισθεί και η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1350344

.

.

..

Λεφτά για τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν

alt

.

.

.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι συνολικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το εννιάμηνο, ανήλθαν σε 106,2 δισ. ευρώ. Από αυτές μόνο 37,8 δισ. ευρώ, ή το 36% του συνόλου, δαπανήθηκαν για τη χρηματοδότηση των πρωτογενών δαπανών και συγκεκριμένα: 16,3 δισ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις, 13,1 δισ. ευρώ για ασφάλιση – περίθαλψη – κοινωνική προστασία, 4,4 δισ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 35 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες του κράτους, καλύφθηκαν κατά 93% από τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και πιο συγκεκριμένα από τη φορολογία που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Αρα, το ιδεολόγημα, ότι πήραμε το δάνειο από την τρόικα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, καταρρίπτεται.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/11/64.html

.

.

.

.

Σε κοινή τους συνέντευξη τύπου από τις Κάννες Μέρκελ-Σαρκοζί επιστρέφουν το δημοψήφισμα στα μούτρα του GAP και δηλώνουν ρητά ότι η 6η δόση δεν πρόκειται να δοθεί πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοψηφίσματος, το οποίο ο GAP δήλωσε ότι μπορεί να γίνει αρχές Δεκέμβρη.

Το δημοψήφισμα αφορά την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και τη ζώνη ης ΟΝΕ και ότι οποιοδήποτε δημοψήφισμα αφορά ολόκληρη τη δανειακή σύμβαση και τα συνεπαγόμενα μέτρα.

Μέχρι τότε καμιά συμφωνία της 26/10 δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Αντίο GAP……

03/11/2011

http://ergatis.wordpress.com/

.

.

.

.

Απέναντι σε αυτή την άδικη, αντισυνταγματική και βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι πολίτες, μόνη λύση είναι η οργανωμένη συλλογική αντίσταση μέσα από πλατιές λαϊκές επιτροπές σε γειτονιές και δήμους με τη συμμετοχή πολιτών, του εμπορικού κόσμου και αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
Λαμπρό παράδειγμα τέτοιας πρωτοβουλίας, είναι η απόφαση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση (εκλεγμένου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς) να καλέσει τους δημότες να μην πληρώσουν το χαράτσι ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενημερώνοντας παράλληλα για τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού (μόνο για την κατανάλωση ρεύματος) στα ATM των τραπεζών.

Ταυτόχρονα συγκρότησε επιτροπή που συγκεντρώνει όλες τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΑΤΜ που θα προσκομίζουν οι δημότες στον Δήμο, ώστε να αντιμετωπίσει πλέον ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών, τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ.

Μάλιστα, σε περίπτωση που η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε όποιον πολίτη δεν πληρώσει το φόρο, όπως προβλέπει ο νόμος, τότε ο δήμος υπόσχεται στους δημότες ότι θα βγάλει τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και θα κάνει την επανασύνδεση!

Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, η απόφαση για το «αντάρτικο» ελήφθη μετά από λαϊκή συνέλευση, όπου οι περισσότεροι πολίτες ψήφισαν τη μη πληρωμή του φόρου. Τις προηγούμενες δύο ημέρες σχηματίστηκαν ουρές στο δήμο από πολίτες που κατέθεταν αποδεικτικά πληρωμής. Σε ανάλογη κίνηση κάλεσε και ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής τους καταστηματάρχες.

Η αντιδήμαρχος Όλγα Κατιμερτζή εξηγεί πως η κίνηση της δημοτικής αρχής «είναι το δικό μας ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στον κατήφορο και την οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγούμαστε» και συμπληρώνει πως «ο κόσμος της Νέας Ιωνίας δεν έχει άλλα οικονομικά αποθέματα για να πληρώσει τα χαράτσια που του επιβάλουν κάθε μέρα». Όσο για την ανταπόκριση των δημοτών η αντιδήμαρχος επισημαίνει πως «από την Δευτέρα το πρωί τουλάχιστον 1000 πολίτες ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου ώστε να μην πληρώσουν το συγκεκριμένο χαράτσι».

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5321:gotsis-deh&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179

.

.

.

.

alt

Πέσε ρε μαλάκα πριν τα κάνεις όλα πουτάνα γύρω σου !

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2011/11/03/335/

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθροΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ
Επόμενο άρθροΦτάνει πιά!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο