Ο Δήμαρχος Γ. Καμίνης να σταματήσει τις ρατσιστικές προκλήσεις κατά του ασύλου στη Νομική!

Ανακοινώσεις για την επίθεση Καμίνη κατά μικροπωλητών στα Προπύλαια:

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Σήμερα το πρωί , κοινό κλιμάκιο ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας έκανε έφοδο χτυπώντας με γκλόμπ δεκάδες μετανάστες μικροπωλητές και παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο στο χώρο της Νομικής . Καταγγελία έχει εκδώσει ήδη ο Σύλλογος Φοιτητών  Νομικής, ο οποίος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο πρύτανη κ.Πελεγρίνη ζητώντας να καταδικάσει την επιδρομή των ΜΑΤ. Η έφοδος έρχεται μία μέρα μετά τις προτάσεις Παπανδρέου για συμμετοχή του Καρατζαφέρη στην νέα εκκολαπτόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, ο οποίος έβαλε όρο την κλιμάκωση των διώξεων κατά των μετανστών με άρση του νόμου για την ιθαγένεια των μεταναστών. Ο Δήμαρχος Καμίνης, πρόθυμος του Παπανδρέου ακόμη και μετά την πτώση του συντρέχει πρόθυμα τη ρατσιστική ατζέντα συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στήριξης των μέτρων του μνημονίου ακόμη και προσφεύγοντας κατά των απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ η πρόσφατα με τις απειλές απόλυσης των εργαζόμενων της Φιλαρμονικής γιατί του χάλασαν τη φιέστα στις 28 Οκτώβρη βάζοντας μαύρη κορδέλα στα μουσικά τους όργανα!

Η  έφοδος αυτή γίνεται λίγες μέρες πριν από το εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στρώνοντας το έδαφος για επίθεση στις διαδηλώσεις και παραβίαση του ασύλου. Με τη συμμετοχή του  ο Δήμαρχος Καμίνης μετατρέπεται σε αξιωματικό  παρά τω Υπουργώ Δημοσίας Τάξης («Προστασίας του Πολίτη») .

Ξεθάβουν τη ρατσιστική ατζέντα για να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν τη εργατική τάξη που δεν τους άφησε σε χλωρό κλαρί και τους ανέτρεψε. Την φέρνουν στο προσκήνιο για να χτίσουν μια νέα «εθνική ενότητα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ στηριγμένη στο ρατσισμό και στην επίθεση στο κίνημα των εργατών και της νεολαίας που με τις πανεργατικές Απεργίες και τις φοιτητικές καταλήψεις έστειλε στα αζήτητα  τη κυβέρνηση Παπανδρέου. Η νεκρανάσταση της ΝΔ σε συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ, της ίδιας ατζέντας λιτότητας και ρατσισμού που ηττήθηκε το 2009 με την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή θα φροντίσουμε να λήξει ταχύτατα αν κατορθώσουν να την συγκροτήσουν!

Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς, τους φοιτητικούς να καταδικάσουν τις αστυνομικές ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και να απαιτήσουν νομιμοποίηση των μεταναστών, άδειες εργασίας στους μικροπωλητές στα πλαίσια ενός κινήματος ανατροπής των μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τώρα επιχειρούν να διασώσουν με κυβέρνηση συνεργασίας. Να δώσουμε δυναμικό παρών στις διαδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη! Nα συνεχίσουμε με το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 3 Δεκέμβρη στην Ομόνοια. Εκδήλωση, Τρίτη 15/11, 7μμ στο Κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο.

Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Νομικής:

Σήμερα 8/11/11 διμοιρία των ΜΑΤ και δημοτική αστυνομία επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο σε μετανάστες που βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας και στο παρκάκι της Νομικής, χώροι Ασύλου. Η φασιστιική επίθεση των ΜΑΤ με προεξάρχοντα και επιτηρητή της επιχείρησης τον δήμαρχο Καμίνη αποτελεί ξεκάθαρη άσρη Ασύλου (έντρομοι οι φοιτητές της ΝΟΠΕ παρακολούθησαν για ένα δεκάλεπτο τους τραμπούκους δολοφόνους των ΜΑΤνα ανοίγουν κεφάλια μεταναστών στην είσοδο της Νομικής σχολής βάζοντας σε κίνδυνο περαστικούς και φοιτητές). Η τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ σε χώρο Ασύλου αποτελεί την πρώτη ένδειξη του τί σημαίνει για αυτούς “εθνική σωτηρία” και κυβέρνηση συνεργασίας, η τρομοκρατία δηλαδή του λαού, η καταστολή των φοιτητών και του κόσμου της εργασίας. Μπορεί για αυτούς το Άσυλο να ανήκει στο παρελθόν αλλά για εμάς, το φοιτητικό κίνημα, το εργατικό και εν γένει το λαικό κίνημα, το Άσυλο είναι ζωντανό, προπύργιο των αγώνων μας και της αντυίστασης μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που δολοφονεί εργαζομένους σε πανεργατικές πορείες και εξαθλιώνει την κοινωνία.

Σήμερα που το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι όχι απλά επίκαιρο αλλά πραγματικότητα, το λαικό κίνημα με κόμβο την παλλαική πορεία της 17ης Νοέμβρη θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα του λαού, ένα από τα πιο ιστορικά των οποίων αποτελεί το Άσυλο των κοινωνικών αγώνων.

-Όχι στην καταπάτηση του Άσυλου.

-Απαιτούμε καταγγελία του γεγονότος από το σύνολο της ακαδημαικής κοινότητας (Σύγκλητος, Τμήμα καθηγητών, Κοσμητεία) αλλά και από κάθε φοιτητικό σύλλογο.

– Να παραιτήθει ο φασίστας Καμίνης, ο δήμαρχος του Μνημονίου, των απεργοσπασιών και των απολύσεων.

Πηγή:  http://www.antiracismfascism.org/index.php?option=com_content&view=article&id=352:2011-11-08-14-45-31&catid=38:press-releases-announcements&Itemid=150

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο