Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Λονδίνου

 

«Παιδεία για το 99%» έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν διαδηλωτές, ενώ άλλα ήταν εμπνευσμένα από το κίνημα «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου» και ζητούσαν να αφαιρέσουν τον πλούτο από το 1%.
Το περσινό κύμα φοιτητικών διαδηλώσεων είχε καταλήξει σε ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία, και αυτή τη φορά τα μέτρα είναι δρακόντεια και η πορεία ελέγχεται στενά από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι υψηλά ιδιαίτερα στο Σίτι, ενώ συνολικά βρίσκονται επί ποδός 4.000 αστυνομικοί. Ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι είναι η πλέον ελεγχόμενη πορεία που έχει δει ποτέ στο Λονδίνο.
Ορισμένοι διαδηλωτές αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο και έστησαν περίπου 20 σκηνές στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
Αργότερα μέσα στην ημέρα, η αστυνομία επενέβη και διέλυσε την μικρή κατασκήνωση αφού ανάγκασε με τη βία τους διαδηλωτές να φύγουν από την περιοχή.
  Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι ανήκουν στο κίνημα «Καταλάβατε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου». Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι παραμένουν στις σκηνές τους οι διαδηλωτές έξω από τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.
Οι φοιτητές είναι εξαγριωμένοι με τα εκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος, ενώ εξακολουθούν να αντιδρούν με την απόφαση του περασμένου έτους για αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.
Τέσσερις παρόμοιες διαδηλώσεις φοιτητών τον τελευταίο χρόνο συνοδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, επιθέσεις σε δημόσια κτίρια και κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης, ενώ η αστυνομία είχε προχωρήσει σε περίπου 400 συλλήψεις.

 

Newsroom ΔΟΛ

in.gr

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

photos: al jazeera

BINTEO:

http://www.youtube.com/watch?v=mmE6fDey_OU

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments